Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, θα εορταστεί προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει ορίσει η πανδημία. Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό έθεσαν νέους κανόνες και στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, όπου κάθε χρόνο σπεύδουν χιλιάδες προσκυνητές.

Με μάσκες, αποστάσεις και αυστηρούς κανονισμούς τόσο εντός όσο και εκτός του ναού θα προσέλθουν οι πιστοί στα υψώματα του Βερμίου.

Οι εικόνες της λιτάνευσης παρουσία χιλιάδων πιστών και εκπροσώπων των Αρχών της χώρας να συνωστίζονται στον περιβάλλοντα χώρο του ναού φέτος δεν θα υπάρξουν, αφού το προσκύνημα στην Παναγία των Ποντίων θα γίνει με όρους και κανόνες που υπαγορεύονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 07:00 άρχισε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα, ενώ προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον μικρό ιερό ναό και Θεία Κοινωνία των προσκυνητών.

Στις 10:45 αναμένεται να γίνει η επίσημη έξοδος της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη. Θα ακολουθήσει η προσφορά καφέ και συνάντηση εκπροσώπων των Αρχών με εκπροσώπους ποντιακών σωματείων στο «Μελισσανίδειο Μέλαθρο». Τέλος, στις 19:00 θα τελεστεί Πανηγυρικός Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Tags
Back to top button