Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Εν αναμονή 600 συνταξιούχοι του δημοσίου για τα νέα αναδρομικά - Στο τέλος Μαρτίου η επόμενη ομάδα

Tην ερχόμενη εβδομάδα , με τις συντάξεις του Μαρτίου, περίπου 600 εν αναμονή συνταξιούχοι του δημοσίου, κυρίως ένστολοι θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης.

Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν όχι μόνο αυξημένη σύνταξη αλλά και αναδρομικά 17 μηνών.

Αυτή είναι η πρώτη ομάδα συνταξιούχων που θα λάβει αυξήσεις και αναδρομικά ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση ( Φεβρουάριος 2019) που βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου για όσους διένυσαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Τα αναδρομικά ωστόσο «τρέχουν» από τον Οκτώβριο του 2019 , μήνα που δημοσιοποιήθηκε η σχετική απόφαση του ΣτΕ η οποία δικαίωνε τους συνταξιούχους για το 11μηνο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.

Η επόμενη ομάδα που θα λάβει αυξήσεις πιθανόν στο τέλος Μαρτίου αριθμεί 2000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν εισπράξει ήδη την πρώτη τους σύνταξη.

Πάντως όλες οι νέες συντάξεις του δημοσίου που θα πληρώνονται από τώρα και στο εξής για πρώτη φορά και θα αφορούν αιτήσεις πρώην δημοσίων υπαλλήλων μετά την 1η Οκτωβρίου 2019, θα καταβάλλονται με βάση τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς ετοιμάστηκε το σχετικό λογισμικό.

Συνολικά αυξήσεις και αναδρομικά σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση δικαιούνται περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Από αυτούς οι 50.000 είναι νέοι συνταξιούχοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί μετά το Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αύξηση περίπου 50 ευρώ.

Άλλοι 600.000 δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά. Οι υπηρεσίες υπολογίζουν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν τα σχετικά ποσά.

Πάντως όσο περισσότερο καθυστερεί η καταβολή των αυξήσεων τόσο θα συσσωρεύονται τα αναδρομικά.

 

Tags
Back to top button