Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Καταργεί τη σειρά προτεραιότητας η γερμανική κυβέρνηση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, σε συνεργασία με τα κρατίδια, αποφάσισε την κατάργηση της σειράς προτεραιότητας για τον εμβολιασμό και με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Εκτίμησε μάλιστα ότι έως το τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών που το επιθυμούν.

Σύμφωνα με την σύσταση της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών, αλλά θα μπορεί να χορηγηθεί και σε νεότερους, εφόσον το εγκρίνει ο γιατρός τους όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου η Γερμανία αναμένεται να παραλάβει 10 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου σκευάσματος, ανέφερε ο κ. Σπαν και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας για εμβολιασμό. Μέχρι τώρα, σημείωσε, έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την α’ δόση το 60% των ατόμων άνω των 60 ετών και σε κάποια κρατίδια το ποσοστό υπερβαίνει το 70%. «Μέχρι το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου θεωρούμε ότι θα έχει δοθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών η δυνατότητα να εμβολιαστούν», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στα σχέδια των κρατιδιακών κυβερνήσεων για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού όσο μειώνονται τα κρούσματα κορονοϊού, ο Γενς Σπαν προειδοποίησε για τους κινδύνους από έναν «διαγωνισμό πολιτικής πλειοδοσίας» σχετικά με το ποιος θα ανοίξει νωρίτερα.

Όπως είπε, «χαλαρώνουμε με σημαντικά μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων από χώρες με σημαντικά υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών» και για αυτό χρειάζεται αυτοσυγκράτηση. Συνέστησε μάλιστα στα κρατίδια να ξεκινήσουν μόνο με άνοιγμα εξωτερικών χώρων, καθώς, όπως εξήγησε, ο κίνδυνος διασποράς είναι τουλάχιστον δέκα φορές μικρότερος, ενώ τόνισε την ανάγκη όλα τα βήματα ανοίγματος να υποστηρίζονται από μεγάλο αριθμό τεστ για κορονοϊό. «Η αυτοπεποίθηση δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε αλαζονεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button