Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εμετικές δηλώσεις από θρησκευτικό ηγέτη Ινδίας: «Οι γυναίκες που μαγειρεύουν με περίοδο θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι»

Δηλώσεις που ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας έκανε ο θρησκευτικός ηγέτης της Ινδίας, σε κήρυγμα του αναφέρει ότι «οι γυναίκες που μαγειρεύουν τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι» και άλλα παρόμοια που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Ο θρησκευτικός ηγέτης μιας από τις μεγαλύτερες ινδικές σέχτες, της Swaminarayan που ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα και αριθμεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ακολούθους, ο Κρουσνασουαράπ Ντάτζι, μίλησε και για τους άνδρες που τρώνε φαγητό το οποίο έχουν ετοιμάσει γυναίκες ενώ έχουν εμμηνόρροια.

«Θα ξαναγεννηθούν σαν μοσχάρια αυτοί οι άνδρες», ισχυρίζεται ο ανώτατος κληρικός.

Με ένα... αφοπλιστικό επιχείρημα έρχεται να υποστηρίξει τη θεωρία του: «δεν με ενδιαφέρει εάν σας αρέσουν οι απόψεις μου, είναι γραμμένες στη βίβλο μας».

Οι προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών ταλανίζουν εδώ και χρόνια την Ινδία, χώρα όπου κάθε χρόνο σημειώνεται ανατριχιαστικός αριθμός βιασμών.

Οι άκρως σεξιστικές αντιλήψεις που ταλανίζουν γυναίκες με εμμηνόρροια υιοθετούνται από τους συντηρητικούς Ινδουιστές.

Το ζήτημα των γυναικών με περίοδο πήρε διαστάσεις το 2018, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε ότι είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση ναού για γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικίες στις οποίες έχουν εμμηνόροια.

Tags
Back to top button