Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ελβετία: «Ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση μιας γυναίκας εναντίον δύο άλλων στο Λουγκάνο

Ως «ύποπτη επίθεση με τρομοκρατικά κίνητρα» χαρακτήρισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας την επίθεση που διέπραξε νεαρή γυναίκα στην πόλη Λουγκάνο, στο καντόνι του Τιτσίνο, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό δύο άλλων γυναικών. 

Η 28χρονη Ελβετίδα που ζει στην περιοχή, άρπαξε από τον λαιμό μια γυναίκα και τραυμάτισε μια δεύτερη, χτυπώντας την με ένα οδοντωτό μαχαίρι, μέσα σε ένα πολυκατάστημα του Λουγκάνο.

Η αστυνομία του Τιτσίνο ανακοίνωσε ότι η ύποπτη έχει συλληφθεί και κρατείται.

Το ένα από τα θύματα φέρει βαριά τραύματα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Η δεύτερη γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά.

«Ένα πολυκατάστημα στο Λουγκάνο ήταν η σκηνή μιας ύποπτης επίθεσης με τρομοκρατικά κίνητρα» ανέφερε η ομοσπονδιακή εισαγγελία σε μια ανακοίνωση.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς καταδίκασε την «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση», όπως την αποκάλεσε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στις δύο τραυματισμένες γυναίκες. «Είμαστε στο πλευρό της Ελβετίας, αυτές τις δύσκολες ώρες. Θα δώσουμε μια κοινή απάντηση στην ισλαμιστική τρομοκρατία στην Ευρώπη και θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας», πρόσθεσε.

Ο Νόρμαν Γκόμπι, ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Τιτσίνο, όπου βρίσκεται το Λουγκάνο, τόνισε ότι η Ελβετία είναι μια ειρηνική χώρα και το καντόνι μια ασφαλής περιοχή. «Ένας παραπάνω λόγος για να καταδικάσουμε αυτήν την παράλογη βία, που υποκινείται από τον εξτρεμισμό και δεν έχει θέση στην κοινότητά μας», πρόσθεσε.

Tags
Back to top button