Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Έλον Μασκ: Έκκληση για διάλογο ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ και διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Tesla και SpaceX, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται στην Ρωσία, απηύθυνε έκκληση για διάλογο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας σε μια στιγμή που οι σχέσεις τους έχουν φθάσει στα χαμηλότερα επίπεδα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Υπάρχουν πολλά ταλέντα και ενέργεια στην Ρωσία και νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν περισσότερος διάλογος και επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Μασκ μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στο φόρουμ «Νέα Γνώση» που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε αρκετές πόλεις της Ρωσίας

Αναφερόμενος στην εταιρεία Tesla την οποία διευθύνει, είπε ότι βρέθηκε κοντά στο να εδραιώσει την παρουσία της στην Ρωσία και εξέταζε τη δυνατότητα να ανοίξει εργοστάσια.

Ο Μασκ είπε ότι η εταιρεία του είχε ήδη μονάδες παραγωγής στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εξετάζει το άνοιγμα μονάδων παραγωγής σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μιλώντας για τις μελλοντικές προοπτικές στον τομέα των μεταφορών, ο Έλον Μασκ είπε ότι όλες οι μεταφορές στο μέλλον θα είναι ηλεκτρικές, με εξαίρεση τους πυραύλους.

Σχετικά με τη συμμετοχή του στο φόρουμ αυτό, στο οποίο συμμετέχουν και άλλες παγκοσμίως γνωστές προσωπικότητες, ο Μασκ είπε ότι του το ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ να συμμετάσχει στο φόρουμ αυτό.

Ο Μασκ εκτίμησε ότι με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε στον Άρη.

«Μπορούμε να τον καταστήσουμε κατοικήσιμο. Αρχικά φυσικά σε συνθήκες πίεσης, με προστατευτικό γιαλί. Αλλά με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να κατοικήσουμε», δήλωσε κατά την διάρκεια του φόρουμ, απαντώντας στο ερώτημα πώς βλέπει ότι θα είναι μια πόλη στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον Μασκ, η κατασκευή μιας διεθνούς διαστημικής βάσης στην Σελήνη και μιας πόλης στον Άρη θα είναι το επόμενο στάδιο ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος. «Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία στο διάστημα. Αλλά θα πρέπει παράλληλα να μην σταματήσουμε σε κάποια ζητήματα στον τομέα της αστροναυτικής…Το επόμενο λογικό βήμα, είναι η δημιουργία μια βάσης στην Σελήνη και με την πάροδο του χρόνου μιας πόλης στον Άρη».

Το φόρουμ «Novoye Znanye» (Νέα Γνώση), το οποίο πραγματοποιείται από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, στις πόλεις Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Καζάν, Νίζνι Νόβγκοροντ, Σότσι, Βλαδιβοστόκ, Νοβοσιμπίρσκ, Καλινινγκραντ, εκτιμάται ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι, σε ζωντανές και μη ζωντανές συνδέσεις.

Tags
Back to top button