Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ελληνικό το πιο ακριβό ελαιόλαδο στον κόσμο - Πόσο πωλείται το μπουκάλι

«Το ελαιόλαδο με βρώσιμο χρυσό πωλείται σε ένα πολυτελές κουτί το οποίο είναι κατασκευασμένο από χαρτόπανο, χειροποίητο, και προσφέρεται σε συσκευασία των 250ml» είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Γιάννης Καμπούρης και πρόσθεσε ότι «όλο το concept όμως είναι εκείνο το οποίο δίνει την αίγλη και χαρακτηρίζεται Ultra premium εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο», με το κόστος ανά συσκευασία να αγγίζει τα 1.050 ευρώ.

Το 70% του καταναλωτικού κοινού βρίσκεται στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και την Κορέα ενώ πλέον η εταιρία προσπαθεί να κάνει «άνοιγμα» στην ανερχόμενη αγορά της Ταϊβάν.

Ελαιόλαδο από την Αρχαία Ολυμπία θα μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες των Μουσείων

Όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης «το ελαιόλαδο το οποίο προσφέρουμε, είναι πρώιμης συγκομιδής, έχει υψηλές φαινολικές ουσίες, είναι δηλαδή ωφέλιμο για τον οργανισμό».

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έχει διενεργήσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τα ελαιόλαδα διακρίνονται για την θεραπευτική ιδιότητα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν υψηλό φαινολικό δείκτη, αυξημένες πολυφαινόλες, οι οποίες είναι θεραπευτικές, καρδιοαγγειοπροστευτικές.

Το εν λόγω προϊόν έχει καταφέρει να «κλέψει» τις εντυπώσεις σε όσες διεθνείς εκθέσεις έχει παρουσιαστεί με τον κ. Καμπούρη να υπογραμμίζει ότι «κάνει την Ελλάδα μας περήφανη, είναι εκείνο το οποίο ελκύει πελάτες, είναι κάτι διαφορετικό συγκριτικά με τους άλλους».

Όπως τόνισε, όταν είχε πάει ο ίδιος να λανσάρει το ελαιόλαδο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ένα event ήταν και ο υπουργός Ευτυχίας του Αμπου Νταμπι. «Του δωρίσαμε το ελαιόλαδο και όταν το δοκίμασε με την οικογένειά του, το μήνυμα που μας έστειλε έλεγε: «εξαιρετικό, συγκινητικό», είπε ο κ. Καμπούρης.

Μέλι, γλυκό τριαντάφυλλο και ελιές με βρώσιμο χρυσό

Το ελαιόλαδο με βρώσιμο χρυσό αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την Ε-LA-WON ωστόσο η εταιρία παράγει και άλλα καινοτόμα προϊόντα. «Δημιουργήσαμε γλυκό τριαντάφυλλο με βρώσιμο χρυσό, ελιές με βρώσιμο χρυσό και μέλι με την προσθήκη βρώσιμου χρυσού το οποίο μάλιστα προσφέρεται σε χειροποίητα μοναδικά βαζάκια με κρύσταλλα Swarovski» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος φέτος στη διεθνή έκθεση Τροφίμων SIAL, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι παρουσιάστηκε μια κολόνια που ήταν από εκχύλισμα ελιάς και απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες και «έκλεψε» τις εντυπώσεις.

Η Ε- LA-WON διαθέτει συνολικά 34 κωδικούς ελαιόλαδου ενώ πρόσφατα στους κωδικούς αυτούς εντάχθηκε και το ελαιόλαδο από ελιές με χαμηλή αλατότητα, ειδικά για την αγορά των Αραβικών Εμιράτων.

Οι καλλιεργητικές πρακτικές και η σωστή αποθήκευση

Για τη δημιουργία και τη διαφοροποίηση των ελαιολάδων και γενικά των προϊόντων της εταιρίας όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε-LA-WON στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «γίνεται έγκυρη συγκομιδή η οποία έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου» ενώ τα μέλια προέρχονται από την Πελοπόννησο και είναι μονοποικιλιακά.

Μετά τη συγκομιδή ακολουθεί η αποθήκευση η οποία γίνεται υπό πίεση, σε δεξαμενές αζώτου όπου κάθε μπουκάλι «περιέχει μια “ανάσα” αζώτου για να μη δημιουργεί το οξυγόνο ελάττωμα στο προϊόν» κάτι που έχει ως αποτέλεσμα «η εταιρεία να μετρά πάνω από 115 βραβεία διεθνώς» σημείωσε.

Τέλος, όπως τόνισε ο Κ. Καμπούρης είναι το «άνοιγμα» των νέων αγορών αλλά και ο εμπλουτισμός της γκάμας της εταιρείας με νέα προϊόντα.

Tags
Back to top button