Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ελληνικό τάνκερ ύποπτο για τεράστια πετρελαιοκηλίδα στη Βραζιλία – Τι απαντά η εταιρεία

Το τάνκερ «Μπουμπουλίνα» της ναυτιλιακής εταιρείας Delta Tankers με έδρα τον Πειραιά φέρεται να ευθύνεται για τεράστια διαρροή πετρελαίου στις ακτές της Βραζιλίας τον Ιούλιο, προκαλώντας πολύ μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή.


Από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη διαρροή πετρελαίου ρυπάνθηκαν ακτές συνολικού μήκους 2,5 χιλιάδων χιλιομέτρων με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό της Βραζιλίας. Η διαρροή πετρελαίου εκτιμάται ότι έγινε μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο το πετρέλαιο στις ακτές άρχισε να φτάνει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στη Βραζιλία, ομοσπονδιακός δικαστής εξέδωσε ένταλμα για έρευνα σε δύο εταιρείες που συνεργάζονται με την Delta Tankers.

Όπως αναφέρει το , ακολούθησε επιχείρηση της αστυνομίας στο πλαίσιο της έρευνα που ονομάστηκε Operation Macula και οι πληροφορίες από την αστυνομία είναι ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το υλικό που κατασχέθηκε είναι έγγραφα και στοιχεία τα οποία θα ρίξουν φως στο πώς έγινε το έγκλημα, όπως το χαρακτηρίζουν.

Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε στα γραφεία των δύο επιχειρήσεων (η μία είναι ναυτιλιακός πράκτορας και η άλλη παρέχει στην Delta συμβουλές για τις διαδικασίες και τα σχέδια που πρέπει να ακολουθεί σε περιπτώσεις καταστροφών), στο Ρίο ντε Ζανέιρο.


Η επιχείρηση έγινε με τη συνεργασία του πολεμικού ναυτικού, της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, τριών πανεπιστημίων και ιδιωτικής εταιρείας η οποία ασχολείται με γεωπολιτικά περιστατικά.

Οι αρχές της Βραζιλίας ανακοίνωσαν ότι έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και άλλων διεθνών οργανισμών ώστε να ερευνηθούν το πλοίο, το πλήρωμά τους και η εταιρεία. Αναφέρουν ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία, ο καπετάνιος και το πλήρωμα απέτυχαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες αρχές για τη διαρροή του αργού πετρελαίου στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η «Μπουμπουλίνα» είχε κρατηθεί και από τις αμερικανικές αρχές για τέσσερις ημέρες, λόγω ασαφειών στις διαδικασίες του συστήματος διαχωρισμού του νερού από το πετρέλαιο στην ανοιχτή θάλασσα.

Τι λέει η εταιρεία

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία Delta Tankers Ltd υποστηρίζει ότι ακόμη δεν έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές της Βραζιλίας.

«Οι αρχές της Βραζιλίας δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την Delta Tankers ούτε με το σκάφος σχετικά με την έρευνα», αναφέρει η δήλωση της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η «Μπουμπουλίνα» κατασκευάστηκε το 2006, έχει μήκος 276 μέτρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο 164 χιλιάδων τόνων. Αυτήν τη στιγμή φέρεται να έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά της Νιγηρίας.

Το τάνκερ φέρεται ότι είχε φορτώσει πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και ήταν εν πλω για τη Σιγκαπούρη, όταν συνέβη η διαρροή 2.000 τόνων πετρελαίου στις 28 και 29 Ιουλίου.

Tags
Back to top button