Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έλληνας ειδικός: Καλά κάνουμε και στέλνουμε φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα

Αν μια χώρα θέλει διεθνή παρουσία, διεκδίκηση ρόλου στον περίγυρο της, αν επιζητά έλεγχο ΑΟΖ στη μισή Ανατολική Μεσόγειο, αν έχει τεράστια συμφέροντα από την παγκόσμια εμπορική ναυσιπλοϊα, δεν μπορεί να "κλείνεται στον εαυτό της" και να μην μετέχει σε διεθνείς δράσεις.

Υπάρχει ρίσκο; Προφανώς. Σε κάθε στρατιωτικού τύπου επιχείρηση και δράση πάντα υπάρχει ρίσκο. Αυτό είναι και η ουσία της χρήσης ενόπλων δυνάμεων, δεν μιλάμε εδώ για "παρατηρητές σε εκλογική διαδικασία" κάποιας ξένης χώρας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε -και κατανοήσουμε- πως δεν είναι δυνατό να τα έχουμε όλα. Και διεθνή παρουσία αλλά και το "ακίνδυνο".

Οι επιχειρησιακές δυνατότητες της φρεγάτας που στέλνει ο Δένδιας στην Ερυθρά Θάλασσα

Και κύρος αλλά και να κρυβόμαστε πίσω από άλλους. Και παρέμβαση αλλά και χωρίς καμμία δική μας δέσμευση. Αυτές οι απαιτήσεις είναι τελείως φαντασιακές.

Ποιο είναι το ζητούμενο; Το ελληνικό πλοίο να ενταχθεί σε ένα διεθνή στολίσκο (έτσι θα γίνει) ώστε διασυνδεδεμένο και σε κοινή επιχειρησιακή δράση να καλύπτεται (και να καλύπτει με τις όποιες δυνατότητες του) από πιθανές απειλές. Εκτός αν μας ικανοποιεί μια άσκηση εξωτερικής πολιτικής μόνο τύπου "καναπέ και χειραψίας" και μετά κλαυθμυρισμοί πως "δεν μας δίνουν σημασία".

 

Tags
Back to top button