Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε η σπείρα Βουλγάρων και Ρομά που είχε διαπράξει 42 απάτες- Η λεία τους φτάνει τα 180.000 ευρώ

Με μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών, Πύργου, Άργους και Ναυπλίου και της Ο.Π.Κ.Ε. στην Ηλεία και την Αργολίδα, εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα πολλών μηνών μια πολυπληθής εγκληματική οργάνωση που είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 42 απάτες σε όλη την Ελλάδα αποσπώντας 180.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2023.

Από την έρευνα της Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι η σπείρα είχε απλώσει τα δίχτυα της σε Πάτρα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Γιάννενα, Καρδίτσα, Λάρισα, Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη, αναρτώντας σε προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης αγγελίες για την πώληση πολυτελών οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων. Τα μέλη της ζητούσαν από τους επίδοξους αγοραστές να καταθέσουν προκαταβολές ή ολόκληρη την αξία μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, ενώ στις περιπτώσεις που εμφανίζονταν οι ίδιοι ως αγοραστές, έστελναν στους πωλητές πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, το πρωί της Δευτέρας, συνελήφθησαν ένα ζευγάρι Βουλγάρων και τρεις Ρομά, μεταξύ των οποίων είναι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα 40 άτομα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων μεταφέρονταν τα ποσά από τις απάτες. Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες, κάρτες ΟΠΑΠ και ένα αυτοκίνητο.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ΄ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις.

Tags
Back to top button