
Οι διμοιρίες της Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν πρόσθετη υποστήριξη και οι σκοποί πλέον θα φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξάρτηση των ΕΚΑΜ, με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε βάρος τους.
Συνολικά υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και διαφόρων Υπηρεσιών στα μέτρα, με τα οποία επιφορτίζεται κυρίως των σύνολο των δυνάμεων των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άντρες της Τροχαίας και βεβαίως σχεδόν το σύνολο των αντρών της Ασφάλειας που θα επιτηρούν και θα προβαίνουν σε ελέγχουν ύποπτων ατόμων και προληπτικές προσαγωγές σε νευραλγικά σημεία.
Πρόσθετα, όπως και κάθε άλλη φορά θα υπάρχει διαρκής κάλυψη από αέρος με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταφέρει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα βρίσκονται και εισαγγελείς.
Ανάλογα αυστηρά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.