Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εκτός της «Λίστα 301» για πειρατικό λογισμικό στο Δημόσιο η Ελλάδα

Μια εκκρεμότητα ετών λύθηκε για την Ελλάδα με τη διαγραφή της από τη «Λίστα Παρακολούθησης 301» που τηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και περιλαμβάνει τις χώρες οι οποίες χρησιμοποιούν πειρατικό λογισμικό στο Δημόσιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στην έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ (United States Trade Representative), «η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των θεμάτων προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας» και ως εκ τούτου διαγράφηκε από τη λίστα. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας συμπεριλαμβανόταν στη λίστα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκεπτικό του Εκπροσώπου Εμπορίου, όπως δημοσιεύεται στην έκθεση, είναι ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση της ευρείας χρήσης μη αδειοδοτημένου λογισμικού στο Δημόσιο ενώ έχει εισαγάγει νομοθεσία για την επιβολή προστίμου σε όσους διαθέτουν πλαστά προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας. «Η ευρεία χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού στο ελληνικό Δημόσιο απασχολούσε εδώ και χρόνια τους κατόχους των δικαιωμάτων. Τον Δεκέμβριο του 2019, η Ελλάδα έλαβε σαφή μέτρα για να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό, διαθέτοντας πάνω από 39 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά αδειών λογισμικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, κάνοντας μνεία στη διαδικασία προκήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για 110.000 άδειες λογισμικού για το ελληνικό Δημόσιο, μέσω εταιρικής σύμβασης (Enterprise Agreement). Η υλοποίηση του διαγωνισμού είναι προϊόν συνεργασίας των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο συντονισμός για τη διαγραφή της χώρας από τη «Λίστα Παρακολούθησης 301» έγινε από το Υπουργείο Εξωτερικών. Καταπολεμάται έτσι μια χρόνια παθογένεια, η οποία αποτελούσε εμπόδιο στην προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα των εταιριών λογισμικού. Ταυτόχρονα, αυξάνεται σημαντικά η αξιοπιστία των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου, καθώς σταματά η εγκατάσταση και χρήση πειρατικού λογισμικού, πρακτική που ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

Tags
Back to top button