Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκτός από τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά'' η Αγιά Σοφιά κρύβει και θησαυρό! Τι υποστηρίζει Τούρκος καθηγητής

Η Αγία Σοφία συνεχίζει να συγκινεί και να εκπλήσσει όποιον την επισκέπτεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Τούρκου καθηγητή Φιλοσοφίας Ferhat Aslan στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, δίνουν μία νέα διάσταση στα μυστικά της Αγιάς Σοφιάς, σύμφωνα με το in.gr.

Έλληνας καθηγητής ηφαιστειολογίας μελετά το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα

Ο Aslan έχει δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα Sabah, ότι κάτω κάτω από τον ιστορικό ναό, οι Βυζαντινοί έχουν θάψει τεράστιες ποσότητες από χρυσό και ασήμι. Ισχυρίζεται βασιζόμενος στην μακροχρόνια έρευνά του, πως τα θεμέλιά της στηρίζονται σε βάθος 70 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους και πως στην αρχή των θεμελίων του ιστορικού ναού, έχουν θαφτεί μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού. Ο λόγος ο οποίος οι Βυζαντινοί έχτισαν στα θεμέλια του μεγαλοπρεπούς ναού χρυσό και ασήμι, δεν είναι άλλος – κατά τον Τούρκο καθηγητή – από τη προστασία του ναού από κάθε καταστροφή.

Υποστηρίζει ακόμη ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı. Πρόκειται ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη – ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Επιπλέον, ο Aslan σημειώνει ότι κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχει ένας ακόμη ναός, υπόγειος αυτή τη φορά, τον οποίο επίσης έχτισαν οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος. Μάλιστα, ο Aslan στο βιβλίο του κάνει λόγο για εσχατολογικό συμβολισμό.

Tags
Back to top button