Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Η Ρωσία μετέφερε χιλιάδες φιάλες αίματος στα σύνορα με Ουκρανία-Ενεργοποιήθηκε η αμερικανική βάση στην Σούδα

Σενάρια ενός πιθανού επικείμενου παγκόσμιου “Αρμαγεδδών” εκτυλίσσονται στα σύνορα Ρωσίας και Ουκρανίας, ενώ οι ΗΠΑ μεταφέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις στην Α.Ευρώπη, καθώς ενεργοποιήθηκε και η αμερικανική βάση της Σούδας με πτήση προς την Ουκρανία.    

Επίσης τουρκικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος παρακολουθεί τις ρωσικές δυνάμεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ από την Ρουμανία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη μετακίνηση ομάδας στρατιωτικού προσωπικού στην Ανατολική Ευρώπη, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.

«Θα μεταφέρω τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες του ΝΑΤΟ στο εγγύς μέλλον», είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν, σε συνέντευξη Τύπου στις 28 Ιανουαρίου, έκανε αρκετές σημαντικές δηλώσεις για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Με πολλούς τρόπους, επανέλαβε τις θέσεις που έχουν διατυπωθεί περισσότερες από μία φορές από τον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αρχηγός του Αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Μαρκ Μίλι, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια  συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν μόνιμα στρατιωτικά σώματα, βάσεις και επιθετικά όπλα στην Ουκρανία.

"Τώρα υπάρχει μια μικρή ομάδα συμβούλων και εκπαιδευτών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν επιθετικά οπλικά συστήματα, μόνιμες δυνάμεις και βάσεις εκεί", είπε ο Milley.

Ο Όστιν συμπλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκλείει την αποστολή μαζικά, αμερικανικών δυνάμεων στην Ουκρανία για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη τίθενται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin και ο Α/ΓΕΕΔ Στρατηγός Mark Milley προειδοποίησαν ότι μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν «τρομερή», ειδικά για τους αμάχους.

Οι Ρώσοι έβγαλαν τον στρατό τους με ειδική αποστολή ενώ μεταφέρουν χιλιάδες φιάλες με αίμα σε ειδικούς υγειονομικούς σταθμούς  

Η στρατιωτική συγκέντρωση της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία προχωρά ακάθεκτη, και σήμερα έγινε γνωστό ότι περιλαμβάνει μαζί με άλλα ιατρικά υλικά που θα της επέτρεπαν να περιθάλψει θύματα, ως έναν ακόμη βασικό δείκτη της στρατιωτικής ετοιμότητας της Μόσχας, ανέφεραν τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δηλώνουν ότι συγκεκριμένοι δείκτες ( πολεμικής ετοιμότητας) όπως οι προμήθειες αίματος,  είναι κρίσιμοι για να καθοριστεί το εάν η Μόσχα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει εισβολή, εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το αποφασίσει οποιαδήποτε στιγμή.

Η αποκάλυψη των προμηθειών αίματος από Αμερικανούς αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτει ένα άλλο πλαίσιο στις αυξανόμενες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για πολεμικές επιχειρήσεις ίσως και εισβολή στην Ουκρανία καθώς έχει συγκεντρώσει 120.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορά της.

Αποκαλύφθηκε ολόκληρη ρωσική πόλη πυρηνικών δοκιμών!

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναγνώρισε την ανάπτυξη ρωσικής «ιατρικής υποστήριξης» ως μέρος της συγκέντρωσης δυνάμεων της Ρωσίας.

Η αποκάλυψη των αποθεμάτων αίματος προσθέτει μια κρίσιμη  λεπτομέρεια, την οποία οι ειδικοί την θεωρούν τρομερά σημαντική για τον προσδιορισμό της ρωσικής στρατιωτικής ετοιμότητας.

Οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν για τις προμήθειες αίματος από τους Ρώσους, αρνήθηκαν να δηλώσουν συγκεκριμένα πότε οι Ηνωμένες Πολιτείες εντόπισαν τη μετακίνησή τους σε ρωσικούς σχηματισμούς κοντά στην Ουκρανία.

Ωστόσο, δύο από αυτούς είπαν ότι η όλη διαδικασία έλαβε χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Πούτιν είπε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν αντιμετώπισαν τις κύριες απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας στη διαμάχη τους για την Ουκρανία, αλλά ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει να συνομιλεί μαζί τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει σκληρές οικονομικές κυρώσεις εάν επιτεθεί στην Ουκρανία.

Σοβαρές διαφωνίες Ουκρανών και Αμερικανών

Ουάσιγκτον και Κίεβο διαφωνούν επίσης σχετικά με τον τρόπο ερμηνείας των εκθέσεων σχετικά με τις υποτιθέμενες προετοιμασίες της Ρωσίας για εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο πηγές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι σύμβουλοί του «έχουν ενοχληθεί από τη δημόσια υποβάθμιση της απειλής από τον [Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ] Ζελένσκι».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγές του τηλεοπτικού καναλιού, οι αρχές του Κιέβου πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον «υποκινεί πανικό και οικονομική αναταραχή στην Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ αρνούνται να λάβουν προληπτικά αποτρεπτικά μέτρα, όπως η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία».

«Το Κίεβο θα έβρισκε μεγαλύτερη αξία στη λήψη ενεργών αποτρεπτικών μέτρων όπως οι άμεσες κυρώσεις κατά του Nord Stream από τις επίμονες προφορικές προειδοποιήσεις που προβλέπουν επικείμενο πόλεμο τους τελευταίους δύο μήνες που δεν παρέχουν κανένα αποτρεπτικό παράγοντα και στην πραγματικότητα επηρεάζουν αρνητικά την ουκρανική οικονομία», ανέφερε το CNN. επικαλούμενος σύμβουλο του Ζελένσκι.

Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε νωρίτερα, επικαλούμενο ανώτερο Ουκρανό αξιωματούχο ότι το τηλεφώνημα της Πέμπτης μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι «δεν πήγε καλά».

Από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κεκαλλυμένων επιχειρήσεων της δύσης στην Ουκρανία.

Μιλάμε για πιθανή επανάληψη της κρίσης της Κούβας, στην οποία ΗΠΑ και Ρωσία συγκρούστηκαν και συμφώνησαν τελικά να αποσυρθούν από Κούβα και Τουρκία, αντίστοιχες δυνάμεις τους. Τώρα θα έχουμε κάτι παρόμοιο;  

Tags
Back to top button