Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Παραδέχονται οι Ουκρανοί την χειροτονία του Έλληνα κληρικού-Πως αλλάζουν τα δεδομένα στο ουκρανικό

Η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής νέας εκκλησίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Σύνοδος των Επισκόπων εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο (Δημητρίου) από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για να υπηρετήσει ως επίσκοπος στην Ουκρανία.


Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ εξέχων κληρικός της Ελληνικής Εκκλησίας, αν και το σημερινό δελτίο Τύπου της νέας ουκρανικής εκκλησίας διευκρινίζει ότι είχε ήδη εκλεγεί σε κάποιο απροσδιόριστο σημείο.

Θα χειροτονηθεί ως επίσκοπος της Όλμπια, που θα υπηρετεί ως βοηθός επίσκοπος στον προκαθήμενο Μητροπολίτη Επιφάνιο και θα συνεργαστεί με το ελληνόφωνο ποίμνιο στην Ουκρανία.

Στην ενημέρωση του Τύπου μετά την σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου της νέας εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος Dumenko δήλωσε ότι ο π. Επιφάνιος έλαβε επίσημη αποδέσμευση από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για να μεταφερθεί στην νέα ουκρανική εκκλησία, αν και δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από οποιονδήποτε εκπρόσωπο της Ελληνικής Εκκλησίας επί του θέματος. Είναι επίσης απροσδιόριστο αν η αποδέσμευση υποτίθεται ότι προήλθε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ή από τον τοπικό ιεράρχη του , τον Μητροπολίτη Δημηριάδος Ιγνάτιο.

Μέχρι σήμερα, η Ελληνική Εκκλησία δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως τη νομιμότητα της νέας ουκρανικής, παρόλες τις διαρκείς πιέσεις ακόμη και αυτές τις μέρες που ήταν στην Αθήνα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά το συμβάν είναι πολύ σοβαρό και μοιάζει με σιωπηρή αναγνώριση.


Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος δήλωσε επίσης ότι ο π. Επιφάνιος είναι από καιρό φίλος των ουκρανών της νέας εκκλησιαστικής δομής και ότι το «Πατριαρχείο Κιέβου» τον θεωρούσε συνεργαζόμενο με τους ελληνόφωνους ενορίτες του ήδη από το 2010.

Ο π. Επιφάνιος Δημητρίου θα χειροτονηθεί αύριο.

Tags
Back to top button