Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ-Δεν σταματούν οι Ρώσοι καταλαμβάνοντας ένα ακόμη ουκρανικό χωριό-Πύραυλος Iskander κατέστρεψε ολόκληρη ουκρανική φάλαγγα (Βίντεο)

Η ρωσική προέλαση στο Ντονιέτσκ, δεν σταματά, δεν αναχαιτίζεται, και κυρίως δεν υπάρχει στον ορίζοντα ουκρανική ισοδύναμη απάντηση, κάτι που σημαίνει ότι γρήγορα θα έχουμε αρνητικές εξελίξεις για το Κίεβο.

Σήμερα ρωσικές μονάδες της ομάδας στρατευμάτων “Νότος” κατέλαβαν το χωριό Ζελάνιε Φταρόι (Zhelannye Vtoroy) στο Ντονιέτσκ”, ανακοίνωσε το

 

«Μονάδες της Ομάδας Δυνάμεων Νότος, ως αποτέλεσμα ενεργών και αποφασιστικών ενεργειών, κατέλαβαν τον  οικισμό Ζελάνυε του Ντόνετσκ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατενίκησαν σχηματισμούς έξι ουκρανικών ταξιαρχιών στις περιοχές των οικισμών Reznikovka, Zvanovka, Belaya Gora και Maksimilyanovka στο Ντονιέτσκ.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν: έως 755 στρατιώτες και πλήθος πολεμικού υλικού.

Η ρωσική προέλαση θα καθορίσει την πορεία του πολέμου πλέον, δίνοντας την δυνατότητα στην Μόσχα να επιβάλει τα συμφέροντα της όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στον νέο Αμερικανό πρόεδρο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ,  σημειώνουν ειδικοί αναλυτές.

Ο πρώην γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Στρατηγός Ζαλούζνι είχε τραυματιστεί και επιβίωσε

Ο πρώην είχε τραυματιστεί ενώ ήταν ακόμη στην εξουσία.

Την δήλωση αυτή έκανε ο απόστρατος Στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σεργκέι Κριβόνος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Strana.ua.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζαλούζνι τραυματίστηκε στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια μετά από κλήση ενός αξιωματούχου από το γραφείο του Προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

«Ο Ζαλούζνι πήρε το τηλέφωνο, αποκάλυψε την τοποθεσία του μέσω ραδιοφωνικού σήματος και ενάμιση λεπτό αργότερα ένας ρωσικό καθοδηγούμενο βλήμα χτύπησε ακριβώς εκεί», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι μόνο ένα καλά οχυρωμένο δωμάτιο έσωσε τον πρώην Ουκρανό Αρχιστράτηγο.

Νωρίτερα, ο Κριβόνος είπε ότι η πραγματική κατάσταση στο μέτωπο είναι ριζικά διαφορετική από τις δηλώσεις της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γιατί μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει τη χώρα σε αυτό το στάδιο.

Για παράδειγμα, το πεζικό, σύμφωνα με τον ίδιο, αρχίζει να πεθαίνει ως κλάδος του ουκρανικού στρατού.

Πύραυλος Iskander κατέστρεψε ολόκληρη ουκρανική φάλαγγα

στα σύνορα της περιοχής του Κούρσκ δέχθηκε ρωσικό πύραυλο «Ισκαντέρ», ο οποίος προκάλεσε την εξόντωση της.

Οι δυνάμεις της 47ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η ίδια με οχήματα μάχης πεζικού Bradley και άρματα μάχης Abrams, μεταφέρθηκαν από το Κίεβο στην κατεύθυνση Glushkovo.

Μέχρι την 4η Οκτωβρίου), η ρωσική ομάδα στρατευμάτων Βορράς παρατηρούσε με προσοχή την περιοχή συγκέντρωσης του ουκρανικού  μηχανοποιημένου τάγματος της 47ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εγκαταστάθηκε σε δασική ζώνη στο την περιοχή Σούμι.

Το πλήρωμα ρωσικού συστήματος Iskander-M OTRK με αιφνιδιαστική βολή κατέστρεψε 12 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 5 φορτηγά και έως και 80 μαχητές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το Κίεβο έχει χάσει πιθανότητα να κερδίσει οτιδήποτε στο Ντονιέτσκ αλλά και στο Κούρσκ. Η μία μετά την άλλη χώρες της     Ευρώπης θα αποσύρονται από την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, με την αρχή να έχει κάνει η Ιταλία της Τ.Μελόνι. 

Tags
Back to top button