Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΚΤ: Μείωση επιτοκίων εν μέσω δασμολογικής αβεβαιότητας

Κατά 25 μονάδες βάσης μείωσε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως ανακοίνωσε σήμερα με φόντο την παγκόσμια αναστάτωση που έχουν προκαλέσει οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και οι οποίοι έχουν δημιουργήσει διάχυτη ανασφάλεια και αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη και όχι μόνο.

Παρά τα αρχικά σενάρια που ήθελαν την ΕΚΤ να κάνει παύση στις μειώσεις των επιτοκίων, η «Ημέρα της Απελευθέρωσης» του Τραμπ άλλαξε το πλαίσιο.

Ως εκ τούτου, επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε πως μειώνει τα τρία βασικά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Επομένως, τα επιτόκια της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων, των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης και της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης θα μειωθούν σε 2,25%, 2,40% και 2,65% αντίστοιχα, με ισχύ από τις 23 Απριλίου 2025.

Tags
Back to top button