Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξωτερικοί φρουροί φυλακών: Κρούουν κώδωνα κινδύνου για την κακή κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων

Toν κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) με την ανακοίνωσή τους να φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Κρίσιμη η κατάσταση των οχημάτων μεταγωγών και περιπολικών».

Απευθυνόμενοι στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των φυλακών επισημαίνουν χαρακτηριστικά οτι τα υπηρεσιακά οχήματα της Εξωτερικής Φρουράς στο σύνολο της επικράτειας είναι σε τέτοιο βαθμό επιχειρησιακά καταπονημένα, που όσες συντηρήσεις και αν γίνουν δεν τα καθιστούν ασφαλή.

Προειδοποιούν δε για τον κίνδυνο ατυχήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την ευθύνη για αυτό θα έχει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.

Νάξος: Σοβαρό τροχαίο σε βενζινάδικο – Ακρωτηριάστηκε οδηγός

Η ανακοίνωση της ΠΟΥΕΦ

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων της εξωτερικής φρουράς των φυλακών:  «Τα υπηρεσιακά οχήματα της Εξωτερικής Φρουράς που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους, στο σύνολο της επικράτειας είναι σε τέτοιο βαθμό επιχειρησιακά καταπονημένα, που όσες συντηρήσεις και αν γίνουν δεν τα καθιστούν ασφαλή.

Σε ενδεχόμενο ατύχημα δεν θα έχει ευθύνη ούτε ο οδηγός, ούτε το όχημα, ούτε το οδόστρωμα, ούτε ίσως οι εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ευθύνη θα έχει το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας που επί δύο και πλέον ολόκληρα χρόνια, δεν έθεσε σε προτεραιότητα και δεν φρόντισε για την προμήθεια νέων αξιόπιστων οχημάτων για να εκτελούμε με ασφάλεια τα υπηρεσιακά μας καθήκοντα. Επιτέλους, πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε πως οχήματα και προσωπικό είναι στα όρια τους.»

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης τονίζεται ότι: «Είναι τραγικό πράγματι πως πλέον των δύο χρόνων τώρα δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός εν εξελίξει, κανένα επικείμενο πρόγραμμα προμήθειας οχημάτων μεταγωγής και συνοδευτικών, παρότι αυτό που διακυβεύεται σε καθημερινή βάση είναι η σωματική ακεραιότητα των Εξωτερικών Φρουρών και των κρατουμένων.

Μύκονος: Συναγερμός από φωτιά σε εστιατόριο στον Ορνό – Αποκλείστηκε η περιοχή

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο που ανήκει και η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης, από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2021, παρέλαβε τουλάχιστον 1090 καινούρια οχήματα πάσης φύσεως για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων φορέων, «συγγενών» υπηρεσιακών αναγκών με τις δικές μας, οχήματα που εντάσσονταν, μεταξύ άλλων, σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης σημειώνει πως «είναι επιτακτική ανάγκη ο άμεσος προγραμματισμός για την αντικατάσταση όλου του υπάρχοντος στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, ενισχύοντας τον παράλληλα και αριθμητικά.»

Tags
Back to top button