Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σταθερό επιτόκιο 3% για τους δανειολήπτες

Δύο νέες παρεμβάσεις υπέρ της προστασίας των δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού, αλλά και για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προανήγγειλε την καθιέρωση σταθερού επιτοκίου 3% για ευάλωτους και επιλέξιμους δανειολήπτες που εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά και τη σημαντική αύξηση των προστίμων σε βάρος των servicers.

Ειδικότερα, το ανώτατο πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος στις εταιρείες διαχείρισης οφειλών αυξάνεται από τις 500.000 ευρώ στα 5 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας σημαντικά το πλαίσιο κυρώσεων για παραβάσεις.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο άρθρο 23, το οποίο απέσυρε από το νομοσχέδιο, όπως είπε, προκειμένου να «αφαιρεθεί και το τελευταίο πρόσχημα» από την αντιπολίτευση.

Κατηγόρησε, παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης για «κρεσέντο συνωμοσιολογίας» και «τερατώδη διαστρέβλωση», επιμένοντας ότι η επίμαχη διάταξη ούτε καθιστούσε αυτομάτως εκτελεστή τη σύμβαση ούτε καταργούσε τη δυνατότητα δικαστικής προστασίας.

Tags
Back to top button