Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εξερράγη το ηφαίστειο Αγκούνγκ στο Μπαλί (βίντεο)

Μικρή έκρηξη του ηφαιστείου Agung στην Ινδονησία έθεσε και πάλι σε ετοιμότητα το Μπαλί, αν και το επίπεδο συναγερμού έμεινε αμετάβλητο ένα επίπεδο κάτω από το υψηλότερο.


Σύμφωνα με το Reuters, το ηφαίστειο εκτόξευσε μαύρο καπνό και στάχτη, ωστόσο οι αρχές της Σιγκαπούρης συμβούλεψαν τους πολίτες της χώρας να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το θέρετρο λόγω φόβων για νέα έκρηξη.

Δεν έχουν αναφερθεί πάντως ακυρώσεις πτήσεων.

Το Agung βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Μπαλί. Η τελευταία του μεγάλη έκρηξη έγινε το 1963 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι.

Η Ινδονησία έχει πάνω από 130 ηφαίστεια, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Πολλά από αυτά έχουν υψηλά επίπεδα δραστηριότητας αλλά μπορεί να περάσουν και μήνες πριν από μία έκρηξη.


Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει δώσει εντολή να μην γίνεται καμία δραστηριότητα σε ακτίνα περίπου 6-7 χιλιομέτρων από τον κρατήρα ενώ σχεδόν 30.000 άνθρωποι ζουν σε 278 καταυλισμούς.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι αρχές είχαν σημάνει τον ανώτερο συναγερμό για το Agung και περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι είχε χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το επίπεδο κατέβηκε στη συνέχεια, στις 29 Οκτωβρίου.

Tags
Back to top button