Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Αττική με την «μέθοδο» της απασχόλησης

Οι Αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν πολυμελή συμμορία που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια της Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν 12 μέλη της συμμορίας. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον 5 άτομα που συμμετείχαν στις κλοπές και τις ληστείες, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από αρχές του 2025, εντόπιζαν μέσω αγγελιών ακίνητα που πωλούνταν ή νοικιάζονταν και αφού έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα άτομα που ανέβασαν τις αγγελίες, τους έπειθαν να συναντηθούν είτε στην οικία τους είτε στο ακίνητο της αγγελίας.

Κατά τη συνάντηση, απασχολούσαν τα θύματά τους, ώστε να μπορέσουν οι συνεργοί τους να μπουν στα σπίτια και να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Σε άλλες περιπτώσεις κινούνταν με οχήματα σε δρόμους της Αθήνας, όπου εντόπιζαν ηλικιωμένους και αφού τους προσέγγιζαν, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους.

Άφηναν μάλιστα την εξώπορτα ανοιχτή και όσο απασχολούσαν τα θύματά τους, οι συνεργοί τους έμπαιναν στο σπίτι και έκαναν κλοπές.

Και στις δύο περιπτώσεις για να πετύχουν τον σκοπό τους φρόντιζαν να χρησιμοποιούν «επιχειρησιακά» οχήματα ως μεταφορικά μέσα, μεταξύ των οποίων και όχημα ταξί.

Μάλιστα, δύο από τους κατηγορούμενους, περιλαμβάνονταν στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και αφορούσε την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές της Αττικής.

Κατά την ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε Άνω Λιόσια, Κερατσίνι και Πειραιά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πλήθος κοσμημάτων,

4.050 ευρώ,

6 οχήματα, εκ των οποίων, 2 ταξί,

μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και

22 κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις κλοπών και 2 ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Tags
Back to top button