Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών: Πλαστά έγγραφα υψηλής τεχνολογίας και μέθοδος Look-Alike για απόλυτο έλεγχο στις παράνομες μεταφορές

Στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών  προχώρησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αθηνών.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και τον τερματισμό της δράσης της, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ καθώς και ειδικού εμπειρογνώμονα της Europol, σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 23 μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμα 26 ατόμων που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, διευκόλυνση τέλεσης εγκληματικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης, παραβίαση περιορισμών διαμονής, απείθεια και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τα ναρκωτικά, τα όπλα και το μεταναστευτικό δίκαιο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του 2024, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με απόλυτα δομημένη ιεραρχία και διαρκή δράση, με σκοπό τη διευκόλυνση εισόδου - εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών που στερούνται ταξιδιωτικά έγγραφα, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ειδικότερα, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, κατάρτιζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία προμήθευαν στους ενδιαφερόμενους για τις παράνομες μεταφορές από και προς την Ελλάδα, που πραγματοποιούνταν κυρίως μέσω αεροπορικών πτήσεων και εναλλακτικά μέσω ξηράς ή ακτοπλοϊκά.

Προς τον σκοπό αυτό, είχαν καταρτίσει πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια παραποίησης – κατάρτισης πλαστών εγγράφων, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους – καβάτζες, ακόμα και σε διαμερίσματα και καταστήματά τους.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη με ρόλο πλαστογράφου, φρόντιζαν να λειτουργούν με σύγχρονη τεχνική υποδομή, διαθέτοντας ακόμη και εξειδικευμένες ηλεκτρονικές εφαρμογές, ώστε να πλαστογραφούν και να νοθεύουν οποιοδήποτε ταξιδιωτικό έγγραφο. Βίντεο με τη δράση τους εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr:

Οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν με υψηλά στάνταρ ποιότητας, διαφημίζοντας τη δουλειά τους στους πελάτες τους, στους οποίους απέστελλαν τα έγγραφα πριν την πλαστικοποίηση, για τον εντοπισμό τυχόν αστοχιών.

Μάλιστα, εκτός από την κατάρτιση πλαστών εγγράφων, χρησιμοποιούσαν και τη μέθοδο LOOK-ALIKE, για την ανεύρεση εγγράφων, οι πραγματικοί κάτοχοι των οποίων εμφάνιζαν ομοιότητες με τους ενδιαφερόμενους.


Παράλληλα, για να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, προχωρούσαν και στην κατάρτιση εγγράφων όπως άδειες εργασίας, διπλωμάτων οδήγησης κ.λπ. για να διευκολύνουν την κίνηση των αλλοδαπών στην Ελλάδα.


Για τις χρηματικές συναλλαγές τους και προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί, τα μέλη χρησιμοποιούσαν το εξωτραπεζικό σύστημα διακίνησης χρημάτων γνωστό με την ονομασία «HAWALA», το οποίο στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των αποστολέων, παραληπτών και διαμεσολαβητών, λειτουργώντας πίσω από επιχειρήσεις-βιτρίνες.

Προκειμένου μάλιστα να επιτευχθεί η είσπραξη των οικονομικών αμοιβών από τα εγγυητήρια-Hawala, οι διακινητές απαιτούσαν από τους ενδιαφερόμενους την αποστολή φωτογραφιών ή βίντεο από την επιβίβαση και αποβίβασή τους, για την επιβεβαίωση της επιτυχίας της μεταφοράς τους:

Ως προς τη μέθοδο παράνομης διακίνησης, και συγκεκριμένα για την έξοδο από την ελληνική επικράτεια αεροπορικώς:

• ο ενδιαφερόμενος γνωστοποιούσε τα στοιχεία του στην οργάνωση, μέλη της οποίας αναλάμβαναν την παραποίηση-κατάρτιση ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ παρέδιδε χρηματικό ποσό ως εγγύηση για την μεταφορά του,
• τα μέλη προμήθευαν τον ενδιαφερόμενο με το πλαστό-παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο και φρόντιζαν για το εισιτήριό του και το boarding pass,
• ενημέρωναν τον ενδιαφερόμενο με τις επιλογές χωρών που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η παράνομη μεταφορά του, που κυρίως αφορούσαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
• την ημέρα της πτήσης ο ενδιαφερόμενος μεταφέρονταν στο αεροδρόμιο από μέλη που είχαν ρόλο συνοδών, είτε με ιδιωτικά οχήματα αυτών είτε με μέσα μεταφοράς και ταξί,
• κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο, τα μέλη έδιναν στοχευμένες οδηγίες και αναλυτικές κατευθύνσεις στον ενδιαφερόμενο, ακόμα και για τις εκφράσεις του και γενικότερα τη στάση σώματος, προκειμένου να αποφύγει τυχόν έλεγχο και εντοπισμό του από τις αρμόδιες Αρχές και
• επιβεβαίωναν τη μεταφορά κατά την επιβίβαση, μέσω φωτογραφιών, για την παραλαβή της αμοιβής από μαγαζί –HAWALA.
Για την είσοδο στην ελληνική επικράτεια, ομοίως αεροπορικώς:
• ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε το χρηματικό ποσό σε κατάστημα-εγγυητήριο των μελών, σε οποιαδήποτε χώρα,
• τα μέλη κατάρτιζαν ταξιδιωτικό έγγραφο για τον ενδιαφερόμενο και του το απέστελλαν μέσω διεθνών ταχυδρομικών εταιρειών, ενώ παράλληλα εξέδιδαν αεροπορικό εισιτήριο για την επιβίβασή του σε αεροσκάφος με προορισμό την Ελλάδα,
• κατά την άφιξη του ενδιαφερόμενου στη χώρα, τα μέλη φρόντιζαν για την «νομιμοποίησή» του, εκδίδοντας για λογαριασμό του πλαστό νομιμοποιητικό έγγραφο.

Επίσης, πραγματοποιούσαν μεταφορές και διά ξηράς (από την Αλβανία), αλλά και ακτοπλοϊκώς, μεταφέροντας ομάδες ατόμων, που αποκρύπτονταν σε ειδικά διαμορφωμένη καμπίνα:


Για τις υπηρεσίες τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συγκεκριμένο «τιμοκατάλογο» που κυμαινόταν ανάλογα με το είδος της μεταφοράς, ως εξής:

• 3.000 έως 6.000 ευρώ ανά περίπτωση μεταφοράς εκτός ελλαδικού χώρου με αεροπορική πτήση,
• 3.500 έως 8.000 ευρώ ανά περίπτωση εισόδου μέσω αεροπορικής πτήσης,
• 1.500 έως 1.800 ευρώ για την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα δια ξηράς,
• 600 έως 700 ευρώ για τη μεταφορά ακτοπλοϊκώς και
• 15 ευρώ ημερησίως, για την παροχή καταλύματος.

Για την αποφυγή του εντοπισμού τους, χρησιμοποιούσαν μέτρα αντιπαρακολούθησης, όπως:

• χρήση τηλεφωνικών συνδέσεων σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων «αχυρανθρώπων», καθώς και «υπηρεσιακές» συνδέσεις (GHOST NUMBERS), τις οποίες άλλαζαν τακτικά, όπως και τις συσκευές,
• επικοινωνία μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ σε πολλές συσκευές παρατηρήθηκε η ρύθμιση «προσωρινών μηνυμάτων», κατά την οποία οι συνομιλίες διαγράφονται αυτόματα με την πάροδο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος,
• αποφυγή συμβατικών κλήσεων με αναφορές σχετικές με τη δραστηριότητά τους καθώς και χρήση κωδικών λέξεων (π.χ. βιβλίο ή τετράδιο σήμαινε διαβατήριο, Ναφαράτ ή Ναφάρ ή πτώματα σήμαινε πελάτης που ενδιαφερόταν για μεταφορά εκτός Ελλάδας, κομμάτια τα ταξιδιωτικά – νομιμοποιητικά έγγραφα, κατηγορία Β’ τα κακής ποιότητας πλαστά έγγραφα και κατηγορία Α’ τα καλής) και
• χορήγηση κατευθυντήριων οδηγιών στους διακινούμενους ώστε να μην εντοπιστούν και συλληφθούν.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι, στα μέλη της οργάνωσης είχαν διαμοιραστεί συγκεκριμένοι ρόλοι (διακινητές, πλαστογράφοι και εγγυητές), ενώ αρχηγικό ρόλο είχε 46χρονος, που αναλάμβανε και χρέη διακινητή.

Περαιτέρω, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν:

• 6 καταστήματα-βιτρίνες σε περιοχές της Αθήνας, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως εγγυητήρια για τις μεταφορές χρημάτων, μέσω του συστήματος HAWALA,
• 4 καταστήματα, εντός των οποίων αποθήκευαν αλλά και παρέδιδαν τα μέλη στους ενδιαφερόμενους τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, και
• 2 ταξιδιωτικά γραφεία, μέσω των οποίων εξέδιδαν αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους παράνομους αλλοδαπούς.

Επίσης, εντοπίστηκαν 4 πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια νόθευσης ταξιδιωτικών εγγράφων τα οποία διέθεταν σπάνιο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος χρειάζεται ειδικές γνώσεις και τεχνικές για τον χειρισμό του (εκτυπωτές laser, laptop, χαράκτες, πλαστικοποιητές κλπ).

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 4.831 ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, άδειες διαμονής, διπλώματα οδήγησης, visa κ.α.),
• 68.060 ευρώ,
• 4 οχήματα,
• 56 κινητά και
• πλήθος από μήτρες ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί 558 παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, 3.703 καταρτίσεις πλαστών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε η διακίνηση μέσω του παρατραπεζικού συστήματος Hawala του ποσού των 329.750 ευρώ.

Συνολικά, το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το ποσό των 4.865.200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, που κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη για ίδια αδικήματα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Επισημαίνεται ότι, η εν λόγω επιχείρηση υλοποιήθηκε στα πλαίσια εκπόνησης του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και της δράσης EMPACT 2.2 EASTMED του κύκλου πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ηγείται η χώρα μας.

Επίσης, αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής Δράσης 5.1 της Προτεραιότητας EMPACT-FII (Document Fraud), η οποία βρίσκεται υπό την υποστήριξη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στην οποία θα αποσταλούν τα κατασχεμένα έγγραφα για εργαστηριακές εξετάσεις.


Οι διάλογοι 

Σε διάλογο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1, ένα μέλος του κυκλώματος δίνει οδηγίες στους μετανάστες: 

• MOHAMAD CARLOS»: Hamed
• «HAMED»: Έλα Mohamad
• «MOHAMAD CARLOS»: Κατεβείτε κάτω να καθίσετε εκεί που είναι το λεωφορείο
• «HAMED»: Δηλαδή να κατεβούμε κάτω τώρα;
• «MOHAMAD CARLOS»: Ναι. Και στις 6:15 θα ανεβείτε πάνω, θα έχει τελειώσει ο έλεγχος, θα έχει και κίνηση
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Έλα, έλα ανεβείτε όλοι μαζί. Γεια
• «MOHAMAD CARLOS»: Hamed;
• «HAMED»: Έλα
• «MOHAMAD CARLOS»: Ένας- ένας να μπει μέσα
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Ένας- ένας θα μπείτε
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Και όταν τελειώσετε θα συναντηθείτε στην καφετέρια που είναι μέσα, πίσω απ’ τον έλεγχο
• «HAMED»: Εντάξει, έγινε
• «MOHAMAD CARLOS»: Ποιος θα ξεκινήσει πρώτος
• «HAMED»: Όποιος θέλει
• «MOHAMAD CARLOS»: Έλα εντάξει, έγινε, γρήγορα. γεια
• «HAMED»: Γεια σου.
• MOHAMAD CARLOS»: Έλα Hamed
• «HAMED»: Έλα Mohamad Ποια πύλη είναι;
• «MOHAMAD CARLOS»: Η πύλη θα φανεί στις εφτά η ώρα, όχι τώρα. Θα τελειώσεις τον έλεγχο πρώτα
• «HAMED»: Εντάξει εγώ θα τελειώσω τον έλεγχο αλλά πες μου ποια πύλη; Πύλη 3 ; πύλη 2; Ποια απ’ όλες;
• «MOHAMAD CARLOS»: Πύλη 3
• «HAMED»: Εντάξει ευχαριστώ
• «MOHAMAD CARLOS»: Στο καλό
• MOHAMAD CARLOS»: Έλα Hamed
• «HAMED»: Πες μου
• «MOHAMAD CARLOS»: Κατεβείτε από την σκάλα που είναι δίπλα σας και στην συνέχεια πηγαίνετε στην αίθουσα B22
• «HAMED»: Έγινε
• «MOHAMAD CARLOS»: Το Β22 είναι κάτω
• «HAMED»: Να μπούμε κατευθείαν στην σειρά;
• «MOHAMAD CARLOS»: Ακόμα δεν έχουν ανοίξει. Σε ένα τέταρτο θα έχουν ανοίξει
• «HAMED»: Έγινε, εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Υπάρχει ένας από σας στο γκρουπ 3 και ένας στο γκρουπ 4
• «HAMED»: Ποιος είναι από εμάς στο γκρουπ 3 και ποιος στο γκρουπ 4;
• «MOHAMAD CARLOS»: Περίμενε λίγο να δω ποιος είναι. Αν αυτός που είναι στο γκρουπ 3 μπει να τον ακολουθήσει αμέσως αυτός που είναι στο γκρουπ 4. Εντάξει;
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Αν αυτός που είναι στο γκρουπ 3 δεν μπει μέσα τότε να αποχωρήσει αυτός που είναι στο γκρουπ 4. Να μην μπει μέσα
• «HAMED»: Ναι εντάξει. Θα φύγει αμέσως.
• «MOHAMAD CARLOS»: Αυτός που είναι στο γκρουπ 3 είναι ο Mohamad. Όχι εσύ. Εσύ είσαι 4
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Αν μπει ο Mohamad στο αεροπλάνο συνεχίζεις πίσω του κι εσύ. Αν δεν μπει, εσύ πρέπει να οπισθοχωρήσεις. Κι αν δείτε αστυνομία ή ασφάλεια πάλι να κάνετε πίσω. Φύγετε.
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Αν δείτε κανέναν αστυνομικό να κοιμάται όρθιος ή να μην προσέχει πες στον Mohamad να μπει μέσα με το γκρουπ 3
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Αν μπει ο Mohamad μπες αμέσως πίσω του εσύ
• «HAMED»: Θα φωνάξουν γκρουπ3
• «MOHAMAD CARLOS»: Ναι, θα πουν γκρουπ 3
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Εντάξει. Γεια σου
• «HAMED»: Γεια σου
• MOHAMAD CARLOS»: Που είσαστε ρε παιδιά;
• «HAMED»: Είμαστε στο γκρουπ 17
• «MOHAMAD CARLOS»: Εντάξει. Έχουν ανοίξει;
• «HAMED»: Ναι, έχουν ανοίξει. Μαζεύουν τα ανήλικα
• «MOHAMAD CARLOS»: Μην παίρνετε τηλέφωνο συνέχεια. Δεν είναι καλό. Πες μου τι έχετε ακριβώς
• «HAMED»: Ακόμα μαζεύουν τα μικρά παιδάκια
• «MOHAMAD CARLOS»: Εντάξει κλείσε το τηλέφωνο μην σε βλέπουν συνέχεια να μιλάς στο τηλέφωνο. Ο Mohamad στο γκρουπ 3 κι εσύ στο 4. Τέλος. Κλείσε.
• «HAMED»: Εντάξει. Γεια.
• HAMED»: Έλα
• «MOHAMAD CARLOS»: Έλα Hamed. Για πες μου τι κάνατε και σας πήραν χαμπάρι; Γιατί έγινε αυτό;
• «HAMED»: Μας είδανε και απομακρυνθήκαμε λίγο και καθίσαμε…
• «MOHAMAD CARLOS»: Γιατί τους αφήσατε να σας πάρουν χαμπάρι; Τι κάνατε για να σας πάρουνε χαμπάρι;
• «HAMED»: Εγώ δεν έκανα τίποτα. Δεν βγήκα ούτε από το αεροδρόμιο.
• «MOHAMAD CARLOS»: Και ο Mohamad;
• «HAMED»: Του είπα να σηκωθεί να μπει στην σειρά
• «MOHAMAD CARLOS»: Ναι
• «HAMED»: Εκεί που σηκωθήκαμε μας πρόσεξαν και τους δύο. Ο αστυνομικός μας είδε.
• «MOHAMAD CARLOS»: Που είναι αυτός τώρα;
• «HAMED»: Κάθεται πίσω μου
• «MOHAMAD CARLOS»: Πες του να μπει μέσα
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: να τον παρακολουθείς κι εσύ. Αν μπει μέσα θα μπεις κι εσύ αμέσως μετά.
• «HAMED»: Εντάξει
• «MOHAMAD CARLOS»: Αν δεν μπει μην πλησιάζεις κι εσύ
• «HAMED»: Εντάξει.
• «MOHAMAD CARLOS»: Γεια σου
• «HAMED»: Γεια σου

«Η μισή μαγκιά είναι να κάνεις πίσω»

• «MOHAMAD CARLOS»: Βοήθησες τα παιδιά; Τα άτομα; Έφτιαξες χαρτιά; Τι έκανες;
• «AMIRA»: Μου ήρθανε τρία παιδιά για Ιταλία.
• «MOHAMAD CARLOS»: Ναι.
• «AMIRA»: Έχω άλλα τρία στο κάμπ που θέλουν να πάνε στην Γαλλία.
• «MOHAMAD CARLOS»: Φτιάξε την δουλειά σου και θα είμαι δίπλα σου μέχρι το τέλος.
• «AMIRA»: Η στέγη είναι γεμάτη με παιδιά από την Αίγυπτο. Αλλά θέλω να διώχνω δύο-δύο.
• «MOHAMAD CARLOS»: Μην ανησυχείς. Έτσι κι αλλιώς εγώ έχω ένα άδεια σπίτι. Όποιος δεν έχει στέγη έχουμε εμείς γι’ αυτόν.
• «AMIRA»: Εντάξει. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
• «AMIRA»: Για να πάω μαζί τους και να μπω μέσα πρέπει να μου κόψεις εισιτήριο.
• «MOHAMAD CARLOS»: Δεν υπάρχει λόγος. Εσύ άφησε τους απ’ έξω. Δεν χρειάζεται να μπεις μέσα.
• «AMIRA»: Αυτοί με θέλουν να μπω μαζί τους μέσα. Μου είπανε αν δεν έρθεις μέσα μαζί μας δεν θα πάμε.
• «MOHAMAD CARLOS»: Εντάξει, θα σου κάνω μία κράτηση ένα εισιτήριο. Τώρα θα στο κάνω. Εντάξει;
• «AMIRA»: Έγινε. Εντάξει Abu Abdalah.
• «MOHAMAD CARLOS»: Το πρόβλημα είναι ότι η αεροσυνοδός του αεροπλάνου βλέπει τα αραβικά ονόματα και βάζει πάνω τους χ. Όταν βλέπει «AbdoAl Rahman» ή «Abdalah» βάζει χ.
• «AMIRA»: Μα αυτά δεν είναι αραβικά ονόματα. Εσύ έχεις κάνει George και κάτι άλλο.
• «MOHAMAD CARLOS»: Ναι ε; Γιατί όμως; Η αίθουσα 11 είναι ωραία.
• «AMIRA»: Τι είπες;
• «MOHAMAD CARLOS»: Η αίθουσα 11 είναι πολύ καλή.
• «AMIRA»: Όχι. Δεν είναι καλή. Η αίθουσα 3, αίθουσα 18 και αίθουσα 31, αυτές είναι οι καλύτερες αίθουσες.
• «Άγνωστος»: Ναι, ναι, ναι η αίθουσα 3.
• «AMIRA»: Από την αίθουσα 3 εγώ έδιωξα την Nisrin και τον Omar.
• «MOHAMAD CARLOS»: Εγώ το αντίθετο. Δεν μου αρέσει η αίθουσα 3.
• «AMIRA»: Εγώ όταν πηγαίνω με τα ναφαράτ στην αίθουσα τρία, φεύγουν. Γιο’ αυτό μ’ αρέσει.
• «MOHAMAD CARLOS»: Εμένα δεν μου άρεσε το 3 και το 19 και αυτές οι αίθουσες που είναι δίπλα.
• «AMIRA»: Ναι.
• «MOHAMAD CARLOS»: Γιατί αυτές οι αίθουσες είναι ακριβώς δίπλα από την αστυνομία.
• «AMIRA»: Ναι, τους έβαλα. Τους έβαλα να καθίσουν και είμαι κοντά τους.
• «MOHAMAD CARLOS»: Πολύ ωραία. Είναι όλοι τους τρεις.
• «AMIRA»: Δεν θέλω να τους διώξω μαζί. τι λες; Να τους διώξω τον καθένα μόνο του ξεχωριστά;
• «MOHAMAD CARLOS»: Όπως αγαπάς. Αλλά το πρόβλημα είναι αν μπει κάποιος και δεν περάσουν οι άλλοι τι θα γίνει; Αυτοί δεν θα έχουν πρόβλημα αν φύγει ο ένας και οι άλλοι όχι;
• «AMIRA»: Δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα.
• «AMIRA»: Έλα Abu Abdalah. Τι κάνεις;
• «MOHAMAD CARLOS»: Καλά είμαι. Η μισή μαγκιά είναι να κάνεις πίσω. Έτσι έκανες. Μπράβο σου.
• «AMIRA»: Βεβαίως. Γιατί αν έπαιρναν τα διαβατήρια θα είχαμε χασούρα μεγάλη.
• «MOHAMAD CARLOS»: Μπράβο σου, έκανες το σωστό. Ξέρεις, εμένα δεν μου αρέσει να ξανακάνω κράτηση την ίδια μέρα. Συνήθως αφήνω μια δυο μέρες μεταξύ των προσπαθειών. Να μην κάνω κράτηση για σήμερα. Καλύτερα αύριο ή μεθαυρίο.
• «AMIRA»: Γιατί; Αφού είμαστε στο αεροδρόμιο. Μία και καλή.
• «MOHAMAD CARLOS»: Εγώ προτείνω να πάτε να ξεκουραστείτε και αύριο-μεθαυριο κάνουμε προσπάθεια. Εντάξει;
• «AMIRA»: Εντάξει, έγινε.

«500 ευρώ πλαστό διαβατήριο» 

• «Άγνωστος»: Καλά είμαι. Έχω τον ξάδελφο μου που θέλουμε να τον στείλουμε στην Ιταλία.
• «MOHAMAD CARLOS»: Δεν είναι αυτός που ήρθε και με βρήκε εχθές;
• «Άγνωστος»: Πως τον λένε αυτόν που ήρθε χθες;
• «MOHAMAD CARLOS»: Μου ήρθε ένα παιδί χθες εκ μέρους του Nouman
• «Άγνωστος»: Δεν θυμάσαι το όνομα του;
• «MOHAMAD CARLOS»: Περίμενε λίγο να δω το όνομα του στο διαβατήριο. Τον λένε Menem Mutasem Alaa Mohamad Ahmed. Αυτός είναι;
• «Άγνωστος»: Όχι. Εγώ σου μιλάω για τον ξάδελφο μου. Τον λένε Ahmad Ali Hasan αλλά το διαβατήριο του είναι στην Υπηρεσία Ασύλου.
• «MOHAMAD CARLOS»: Πόσο χρονών είναι;
• «Άγνωστος»: Είναι 18 στα 19.
• «MOHAMAD CARLOS»: Το πρόβλημα για αυτούς που δεν έχουν διαβατήρια είναι ότι επιβαρύνονται την τιμή του διαβατηρίου που θα βγάλω εγώ. Για όσους δεν έχουν διαβατήριο είναι λίγο πιο ακριβά.
• «Άγνωστος»: Ξέρεις κανέναν που μπορεί να μας το φέρει το διαβατήριο από την Κατεχάκη;
• «MOHAMAD CARLOS»: Αποκλείεται αυτό.
• «Άγνωστος»: Ακόμα και αν τους δώσει την κάρτα;
• «MOHAMAD CARLOS»: Όχι, δεν γίνεται. Η οργάνωση συνήθως σου δίνει το διαβατήριο πίσω μαζί με την απόφαση απόρριψης.
• «Άγνωστος»: Ναι, γιατί έχει πάει πολλές φορές να πάρει το διαβατήριο και δεν το δέχονται. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
• «MOHAMAD CARLOS»: Δεν γνωρίζω. Από την πλευρά μου την καλύτερη τιμή που μπορώ να σου κάνω για να σε βοηθήσω, τουλάχιστον θα μου δώσεις 4.
• «Άγνωστος»: Τι είπες;
• «MOHAMAD CARLOS»: Τελική τιμή 4.000
• «Άγνωστος»: 4;
• «MOHAMAD CARLOS»: Ναι αφού επιβαρύνεται και το διαβατήριο. Εγώ πρέπει να το φτιάξω το διαβατήριο.
• «Άγνωστος»: Μάλιστα. Θα του κάνεις διαβατήριο αιγυπτιακό;
• «MOHAMAD CARLOS»: Αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ο σκοπός είναι να φύγει από εδώ. Είτε ήταν αιγυπτιακό διαβατήριο, τυνήσιο διαβατήριο, δεν έχει καμία σημασία.
• «Άγνωστος»: Μάλιστα.
• «MOHAMAD CARLOS»: Στείλε μου την φωτογραφία του στο whats app να την δω
• «Άγνωστος»: Θα του πω να σου στείλει τις φωτογραφίες. Θέλω να μου κάνεις καλύτερη τιμή ρε Abu Abdalah.
• «MOHAMAD CARLOS»: Δεν το κάνω σαν να είναι ξένος. Σαν να είναι δικό μου άτομο. Αφού σου λέω θα φτιάξω καινούργιο διαβατήριο. Αν είχε διαβατήριο θα ήταν πιο φθηνά. Αλλά επειδή πρέπει να του φτιάξω εγώ το διαβατήριο γι’ αυτό δίνω αυτή την τιμή. Ουσιαστικά αυτό το πρόβλημα είναι δικό του.
• «Άγνωστος»: Μάλιστα
• «MOHAMAD CARLOS»: Χωρίς το διαβατήριο δεν γίνεται.
• «Άγνωστος»: Εντάξει. Θα σου στείλω τις φωτογραφίες και θα τα βρούμε.
• «MOHAMAD CARLOS»: Εντάξει. Γεια σου.
• «Άγνωστος»: Γεια σου.
(…)
• MOHAMAD CARLOS»: Έλα Galab.
• «Άγνωστος»: Γεια σου Abu Abdalah. Κοίτα, αυτός ο άνθρωπος είναι ξάδερφός μου και τον θεωρώ σαν αδερφό.
• «MOHAMAD CARLOS»: Εντάξει
• «Άγνωστος»: Τα λεφτά του τα έχω εγώ. Πες μου πόσο θα πάρεις;
• «MOHAMAD CARLOS»: Εγώ σου είπα ότι η καλύτερη βοήθεια που μπορώ να σου κάνω είναι 4.000 γιατί δεν έχει διαβατήριο.
• «Άγνωστος»: Είναι πολλά τα 4.000 ρε Abu Abdalah
• «MOHAMAD CARLOS»: Δεν είναι. Οι Σύριοι πληρώνουν 6.000. Αν είχες το διαβατήριο του θα το έκανα με 3.500-3.200, εκεί. Αλλά επειδή δεν έχει διαβατήριο γι’ αυτό σου φαίνεται ακριβά.
• «Άγνωστος»: Ρε φίλε έτσι κι αλλιώς θα του κάνεις και άλλα έγγραφα εσύ.
• «MOHAMAD CARLOS»: Όχι, όχι ρε φίλε δεν είναι έτσι. Το πλαστό διαβατήριο εμένα μου στοιχίζει μέχρι και 500 ευρώ.

Οδηγίες για το αεροδρόμιο

• «SALEM» : Οκ εντάξει φίλε, αύριο πρώτα ο θεός πρέπει να είσαι 6 η ώρα στο αεροδρόμιο στην πύλη νούμερο 4.
• «Άγνωστος» : Εντάξει θα πάω, όσον αφορά τα χαρτιά πως θα γίνει;
• «SALEM» : Εγώ θα πάω έξω από την Αθήνα σε λίγο αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα θα στα παραδώσω αύριο στις 6 στο αεροδρόμιο μαζί με το boarding.
• «Άγνωστος» : Εντάξει ο Θεός βοηθός.
• «SALEM» : Δεν σου είπα να μου στείλεις μήνυμα όταν τελειώσεις τον έλεγχο; Δεν πειράζει κάτσε στο δωμάτιο των καπνιστών και εγώ σε λιγότερο από 1 ώρα θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω κάποια πράγματα.
• «Άγνωστος» : Εντάξει.
• «SALEM» : Η αίθουσά σου είναι Β3 σε 10 λεπτά ή ένα τέταρτο θα πας στην αίθουσα Β3 γιατί έχει αλλάξει, αλλά ήθελα να σου πω κάτι, σε παρακαλώ επειδή σε είδα λίγο ταραγμένο να είσαι ψύχραιμος, θα ήθελα από εσένα να ζήσεις την στιγμή, είναι μια παράσταση και πρέπει να την τελειώσουμε, θα φωνάξουνε το γκρουπ 1 και το γκρουπ 2, θα σηκωθείς και εσύ μαζί τους από πίσω, θα επιλέξεις μεταξύ των 2 υπαλλήλων τον μικρότερο σε ηλικία, αυτός θα σε περάσει, έχεις γνήσιο διαβατήριο, γνήσια εισητήρια, θα έχεις το διαβατήριο και το εισιτήριο στο χέρι, θα τα δώσεις και θα πεις καλημέρα και θα τον κοιτάξεις στο πρόσωπο του καθώς παίρνεις τα χαρτιά από τα χέρια του και θα μπεις στην φυσούνα.

• «QUTAIBAH DOMAR DOMAR»: Έλα, έλα. Ετοίμασε το εισιτήριο σου σε λίγο φτάνουμε. Έλα, έλα.
…….
• «Άγνωστος»: Εμπρός
• «QUTAIBAH DOMAR»: Ντάξει φίλε; Τελειώσαμε. Δεν μας έχει μείνει κάτι. Τώρα πηγαίνουμε στο τελευταίο στάδιο. Να έχεις κουράγιο. Να είσαι ψύχραιμος. Κανονικά να είσαι. Έλα πίσω μου στην πύλη 22 θα κατεβούμε και θα σε περιμένω κάτω. Μόλις σε πάρω να σου πω να στέκεσαι με τον κόσμο θα σηκωθείς και θα πας στην ουρά
• «Άγνωστος»: Εντάξει
• «QUTAIBAH DOMAR»: Είμαστε στο τελικό στάδιο. Τελειώσαμε.
• «Άγνωστος»: Οκ
• «QUTAIBAH DOMAR»: Έλα πίσω μου και μείνε πίσω μου. Με βλέπεις
• «Άγνωστος»: Σε βλέπω, σε βλέπω
• «QUTAIBAH DOMAR»: Έλα πίσω μου.
…….
• «QUTAIBAH DOMAR»: Την ταυτότητα και το εισιτήριο και να στέκεσαι πίσω από την ξανθιά. Την βλέπεις; Έλα, έλα βλέπεις αυτή την γυναίκα; Αυτή που φοράει γυαλιά. Την βλέπεις;
• «Άγνωστος»: Ναι, ναι
• «QUTAIBAH DOMAR»: ετοίμασε το εισιτήριο και την ταυτότητα. Μόλις έρθει η σειρά σου να στέκεσαι πίσω από την γυναίκα. Μόλις φτάσεις στην υπάλληλο της δίνεις το εισιτήριο και την ταυτότητα. Της λες ένα Χαλο , σου δίνει τα χαρτιά και πας στο λεωφορείο
• «Άγνωστος»: Οκ
• «QUTAIBAH DOMAR»: Να είσαι νορμάλ. Βάλε τα γυαλιά σου. Έτσι. Να χαμογελάς. Όταν έρθει η σειρά σου, όπως σου είπα. Δίνεις τα χαρτιά στην υπάλληλο. Εντάξει;
• «Άγνωστος»: εντάξει
• «QUTAIBAH DOMAR»: Να την κοιτάς στα μάτια με χαμόγελο. Πες της και ένα Χαλο. Μόλις σου δώσει πίσω την ταυτότητα και το εισιτήριο πας αμέσως μαζί με τον κόσμο στο λεωφορείο. Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπεις πηγαίνει στο ίδιο αεροπλάνο που πας κι εσύ. Για Βέλγιο
«Άγνωστος»: Εντάξει.

Tags
Back to top button