Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έξαρση στις αλλεργίες: Πώς να «θωρακίσετε» το σπίτι σας (εικόνες)

Με τον (επίσημο) ερχομό της Άνοιξης, έχουν αρχίσει να πληθαίνουν τα κρούσματα με αλλεργικά συμπτώματα σε πολλούς ανθρώπους. Οι αλλεργίες της εποχής είναι κάτι σχεδόν αναπόφευκτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πάρετε κάποια έξυπνα μέτρα πρόληψης για να προστατευθείτε, τουλάχιστον μέσα στο ίδιο σας το σπίτι!


Οι αιτίες που προκαλούν έξαρση στις αλλεργίες σας μπορεί να κρύβονται σε πολλά απροσδόκητα σημεία μέσα στο σπίτι σας.

Είναι, επομένως, σώφρον για όποιον έχει αλλεργίες να γνωρίζει ποια σημεία είναι αυτά και τι μπορεί να κάνει για να προστατευθεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ακαταστασία = σκόνη

Ένα ακατάστατο περιβάλλον, όπου συσσωρεύονται παλιά περιοδικά, χαρτιά, εφημερίδες, ακόμα και άπλυτα ρούχα, αποτελεί έναν μικρό “παράδεισο” για τα ακάρεα της σκόνης, την μούχλα και τα τρωκτικά. Ανακυκλώστε κάθε τι παλιό εβδομαδιαία και κρατήστε τους κάδους των απορριμάτων όσο πιο μακριά από το σπίτι μπορείτε.


Χαλιά και μοκέτες φιλοξενούν ακάρεα σκόνης

Τα ακάρεα της σκόνης και άλλοι μικροοργανισμοί από το τρίχωμα των κατοικιδίων σας συσσωρεύονται σε χαλιά και μοκέτες. Έτσι, πρέπει να καθαρίζετε πολύ τακτικά με σκούπα, η οποία μάλιστα να είναι εφοδιασμένη και με ένα υψηλής αποδοτικότητας φίλτρο σωματιδίων αέρα για να παγιδεύει τα μικροσκοπικά σωματίδια.

Κλινοσκεπάσματα

Εξαφανίστε τα ακάρεα που ζουν στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας με το να τα αλλάζετε και να τα πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στους 60+ βαθμούς Κελσίου στο πλυντήριο. Ορισμένα πλυντήρια, δε, διαθέτουν και ειδικό πρόγραμμα για την απομάκρυνση αλλεργιογόνων ουσιών.

Μπάνιο

Η υγρασία στο μπάνιο ή στους τοίχους των υπόγειων συμβάλλει στην δημιουργία μούχλας. Καθαρίστε καλά πατώματα και τοίχους σε δωμάτια με αυξημένη υγρασία με ένα διάλυμα χλωρίνης (1 καπάκι σε 1 λίτρο H2O) για να εμποδίσετε την ανάπτυξη μυκητών.

Ψίχουλα στην κουζίνα

Ψίχουλα και τα διάφορα άλλα μικρά και “αμελητέα” πολλές φορές σκουπιδάκια αποτελούν δέλεαρ για τρωκτικά και κατσαρίδες, και τα περιττώματά αυτών των οργανισμών επιδεινώνουν τις αλλεργίες σας. Κρατήστε το χώρο σας καθαρό.

Όταν ανοίγετε τα παράθυρα, επιτρέπετε στα εξωτερικά αλλεργιογόνα να εισέλθουν στο σπίτι

Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά, τουλάχιστον κατά τις ώρες που η γύρη στην εξωτερική ατμόσφαιρα είναι στο μέγιστο επίπεδο συγκέντρωσης, δηλαδή μεταξύ τις 10 το πρωί και τις 3 το απόγευμα. Επίσης, φροντίστε να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα των μονάδων κλιματισμού (air condition) επειδή εκεί συσσωρεύονται πολλά αλλεργιογόνα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να κρατήσουν μούχλα

Οι γλάστρες με φυτά σας μπορεί να κρατήσουν αλλεργιογόνες ουσίες και μούχλα στα φύλλα τους. Αφαιρέστε τα τυχόν μουχλιασμένα φύλλα αμέσως και μην αφήνετε το νερό να λιμνάζει στο δίσκο κάτω από τις γλάστρες, όταν τις ποτίζετε.

Πηγή:iatropedia.gr

Tags
Back to top button