Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΑ για σεισμούς: «Σβήνει» σταδιακά η σεισμικότητα – Ηρεμούν τα Ρίχτερ, κανένας σεισμός πάνω από 4 R

Επανέρχεται σιγά σιγά η ηρεμία στις Κυκλάδες, καθώς οι σεισμικότητα στη ζώνη Σαντορίνης  - Αμοργού συνεχίζει να παρουσιάζει σταδιακή ύφεση, όπως τονίζει σημερινή ανακοίνωση της Διεπιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων ΕΚΠΑ.

Από την έναρξη της σεισμικής δραστηριότητας στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού στις 26 Ιανουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2025, το Εργαστήριο Σεισμολογίας (ΕΣ) του ΕΚΠΑ έχει ανιχνεύσει και εντοπίσει συνολικά, με αυστηρά κριτήρια για τη διασφάλιση της ποιότητας των
αποτελεσμάτων, πάνω από 23,500 σεισμούς με μεθόδους μηχανικής μάθησης (τεχνητής νοημοσύνης), εκ των οποίων άνω των 20,000 με μεγέθη Μ1.0.

Στις 20 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 270 σεισμοί, με 17 να έχουν μέγεθος Μ 2.5, και κανέναν (0) σεισμό με Μ 4.0, με τον ισχυρότερο σεισμό,
μεγέθους 3.7, να σημειώνεται στις 22:09:53 UTC (00:09:53 της 21 ης Φεβρουαρίου, τοπική ώρα).

Στις 21 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 280 σεισμοί, με 18 να έχουν μέγεθος Μ 2.5, και κανέναν (0) σεισμό με Μ 4.0, με τον ισχυρότερο σεισμό μεγέθους 3.5 να σημειώνεται στις 04:57:34 (τοπική ώρα).

Στις 22 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν πάνω από 300 σεισμοί, με 12 να έχουν μέγεθος Μ 2.5, και κανέναν (0) σεισμό με Μ 4.0, με τον ισχυρότερο σεισμό μεγέθους 3.3 να σημειώνεται στις 14:54:27 (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία καθημερινής ανάλυσης σεισμικών δεδομένων (χωρίς χρήση μεθόδων μηχανικής μάθησης) του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ, κατά την 23 η Φεβρουαρίου έχουν καταγραφεί 61 σεισμοί, εκ των οποίων κανένας (0) με μέγεθος M 4.0, με τον ισχυρότερο σεισμό, μεγέθους 3.6, να σημειώνεται στις 17:26:21 (τοπική ώρα).

Η σεισμικότητα συνεχίζει να παρουσιάζει σταδιακή ύφεση, τόσο ως προς τον ημερήσιο αριθμό σεισμών όσο και ως προς το μέγιστο μέγεθος. Συνεχίζει να εκδηλώνεται στον ίδιο εστιακό χώρο, κυρίως νοτιοδυτικά της Ανύδρου, χωρίς να έχει παρατηρηθεί κάποια νέα μικροσεισμική έξαρση από τις 15
Φεβρουαρίου.

Tags
Back to top button