Πραγματικά είναι εξοργιστικό αυτό που ήρθε στην δημοσιότητα από την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα» με τη Ρούλα Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή στο ΣΚΑΪ.
Εκεί αποκαλύφθηκε ότι το ελληνικό κράτος διέκοψε το ετήσιο επίδομα πολυτέκνων των 2.800 ευρώ σε μία πενταμελή οικογένεια γιατί το ζευγάρι πήρε αυξήσεις στους μισθούς τους ύψους 1000 ευρώ!
Η κα Ιωαννίδου και ο σύζυγός της, δημόσιοι υπάλληλοι εδώ και πάνω από 18 χρόνια που ζουν στο βορειότερο άκρο της χώρας, το Ορμένιο, έλαβαν αύξηση στους μισθούς τους, αναφέρει τοπικό
Έτσι, ξεπέρασαν κατά 1.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο, με αποτέλεσμα να "κοπεί" το επίδομα πολυτέκνων ύψους 2.800 ευρώ που λάμβαναν.
Και όπως δηλώνει η κα Ιωαννίδου "Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια. Υπάρχουν τουλάχιστον 3 οικογένειες στην περιοχή που έχουν 4 ή 5 παιδιά και στις οποίες επίσης κόπηκε το επίδομα."
"Ας μην βάζουν οικονομικά κριτήρια, ας κάνουν κάτι άλλο" την ακούμε να λέει, ενώ προσθέτει: "δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι η ηθική ανταμοιβή."
Και προβάλλοντας την εγκατάλειψη που νιώθει συνεχίζει λέγοντας: "Δεν ασχολείται κανένας με τις ακριτικές περιοχές. Οταν δεν έχει σχολείο, δεν έχει παιδιά, δεν έχει φροντιστήρια, όταν δεν έχει δραστηριότητες, όταν ο άλλος δεν έχει δουλειά..."
Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στο ακριτικό Ορμένιο είναι η κλειστή εδώ και δυο μήνες παιδική χαρά που πρέπει να ελεγχθεί από τον δήμο.
Την ίδια στιγμή
Μόνο χθες Τετάρτη 8 Ιανουαρίου συνελήφθησαν 124 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες στο νησί της Κάρπαθου
124 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες συνελήφθησαν στο νησί της Κάρπαθου, αναφέρει ξένο
Η ελληνική ακτοφυλακή ανέφερε ότι 58 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιθεώρησης κοντά στο κεντρικό λιμάνι του νησιού στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ άλλα 66 συνελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή στα βόρεια του νησιού.
Το λιμενικό ανέφερε ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες βρέθηκαν στη στεριά, ενώ άλλοι συνελήφθησαν από ταχύπλοο χωρίς σήμανση αναγνώρισης.
Λεπτομέρειες για τις ταυτότητες των προσφύγων που κρατούνται δεν έχουν γίνει γνωστές. Ωστόσο, η Τουρκία αποτελεί βασικά σημεία διέλευσης για πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Συρία και το Ιράκ στο δρόμο τους προς την Ευρώπη.
Οι ελληνικές αρχές αποδίδουν την αύξηση της παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία, στην πολιτική της Άγκυρας αλλά και στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.
Πέρυσι, η Ελλάδα ανέφερε σχεδόν 50% αύξηση στις αφίξεις παράνομων μεταναστών, με τους Σύρους να αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα.
Η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση υπογραμμίζει τις περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές χώρες στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ειδικά καθώς οι πόλεμοι και οι συγκρούσεις συνεχίζουν να εκτοπίζουν εκατομμύρια πολίτες.
Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών, τόσο η Ελλάδα όσο και άλλα κράτη της ΕΕ, υφίστανται αυξανόμενη πίεση για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των συνόρων.
Το ζήτημα είναι ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλο να δέχεται κύμα παράνομων μεταναστών, που αλλοιώνουν την σύνθεση του πληθυσμού, και επιβαρύνουν αισθητά τον κρατικό προϋπολογισμό .