Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εκεί φτάσαμε! Το Αφγανιστάν δεν δέχεται απελαθέντες Αφγανούς μετανάστες από την Ευρώπη λόγω κορωνοϊού

Υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μέτρο για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19), το Αφγανιστάν έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί πλέον Αφγανούς που απελαύνονται από τη Σουηδία. Ζητά από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναστείλουν επίσης τις απελάσεις.

Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι οι απελάσεις των Αφγανών θα πρέπει να σταματήσουν λόγω της απόφασης της κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Ανακοίνωσαν επίσης ότι οι απελάσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων διεθνών πτήσεων μειώνεται ραγδαία ως αποτέλεσμα των μέτρων απομόνωσης. Οι διαπραγματεύσεις με τους Αφγανούς συνεχίζονται σχετικά με το πότε μπορούν να επαναληφθούν οι απελάσεις. Ωστόσο, εν τω μεταξύ, η Σουηδία μπορεί να αναγκαστεί να εξετάσει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των κρατουμένων Αφγανών μεταναστών.

"Η απόφαση του Αφγανιστάν σημαίνει ότι η σουηδική αστυνομία θα πρέπει να επανεξετάσει εάν εξακολουθεί να υπάρχει νομοθετική υποστήριξη για να κρατήσει τους μετανάστες υπό κράτηση", δήλωσε η δήλωση της σουηδικής αστυνομίας. "Εάν δεν υπάρχει πλέον καμία νομοθετική αιτιολόγηση, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων που βρίσκονται τώρα υπό κράτηση".

Η Δανία, η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη σταματήσει τις πτήσεις προς το Αφγανιστάν κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης. Η Καμπούλ ισχυρίζεται ότι σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Αφγανοί που επιστρέφουν καθημερινά από το Ιράν, όπου η έκρηξη του κοροναϊού ήταν μεγάλη και ότι συνεπώς δεν διαθέτουν πλέον τους πόρους για να δεχτούν τους πολίτες που επιστρέφουν και από την Ευρώπη. Ζητούν από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν τις απελάσεις.

Η Γερμανία δεν έχει κάνει ακόμη μια τέτοια ανακοίνωση, αλλά μπορεί επίσης να σταματήσει τις πτήσεις της, σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Welle. Η Γερμανία σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 24.300 Αφγανούς πολίτες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί. Μόνο το 40% περίπου των αιτήσεων από πρόσφυγες του Αφγανιστάν εγκρίνονται από τις γερμανικές αρχές. Η Βαυαρία έχει την υψηλότερη συχνότητα εκτόπισης Αφγανών αιτούντων άσυλο.

Tags
Back to top button