Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία- Νύχτα κόλαση: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων- Βομβαρδισμοί στο Ζίτομιρ, στην Οχτίρκα- Περικυκλώνουν το Κίεβο

Με τη φρίκη του πολέμου συνεχίζουν να ζουν οι Ουκρανοί καθώς για 15 ημέρα οι Ρώσοι πραγματοποίησαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε αρκετές πόλεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, βομβαρδίστηκαν κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, ενώ υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου της περιοχής.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Mπαράζ αποχωρήσεων εταιρειών από τη Ρωσία

Υπό πολιορκία παραμένει το Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήχησαν και πάλι οι σειρήνες στην πόλη, ενώ οι κάτοικοι δέχθηκαν μηνύματα στο κινητό τους, να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Για 17 τραυματίες, έκανε λόγο περιφερειακός αξιωματούχος, μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό εχθές μαιευτηρίου στην Μαριούπολη.

Την είδηση επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υποστηρίζοντας ωστόσο πως το μαιευτήριο βομβαρδίστηκε γιατί είχε εκκενωθεί και καταληφθεί από Ουκρανούς εθνικιστές. 

Εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τον βομβαρδισμό, δείχνουν τραυματισμένες εγκύους να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο.

Αναφορές κάνουν λόγο για βομβαρδισμό 2 νοσοκομείων και ενός εργοστασίου στο Ζίτομιρ, χωρίς θανάτους.

Ο Ντμίτρο Ζιβίτσκι, ο περιφερειάρχης στην περιοχή όπου βρίσκεται η πόλη Σούμι έκανε λόγο για ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Βομβαρδίστηκαν επίσης κατοικημένες περιοχές στην πόλη Οχτίρκα, νοτιότερα, σύμφωνα με τον ίδιο. Υπάρχουν αναφορές πως χτυπήθηκε τμήμα του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου εκεί.

Ο δήμαρχος της Μικολάιφ, ο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς, ανέφερε μέσω Facebook πως του αναφέρθηκαν εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών στον βορρά. «Είτε δοκιμάζουν πόσο ισχυρά είναι τα φυλάκιά μας ή ετοιμάζονται για έφοδο», εκτίμησε ο αιρετός, αναφερόμενος στις ρωσικές δυνάμεις.

Εξάλλου το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του επιβραδύνουν και ανακόπτουν τη ρωσική επίθεση. Όπως αναφέρει ανακοίνωσή του, οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες και φέρνουν εφεδρείες.

Ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προωθούνται για να περικυκλώσουν το Κίεβο και ενισχύουν τις θέσεις τους στη Μικολάιφ, ενώ επιθέσεις αναφέρονται στη Χαρκίβ, στην Ιζιούμ, τη Σούμι και την Οχτίρκα, πάντα κατά το επιτελείο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Στην Αττάλλεια ο Λαβρόφ

Στην Αττάλεια της Τουρκίας, συναντώνται εντός της ημέρας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ενέτεινε τις μεσολαβητικές προσπάθειες από την αρχή της κρίσης, δήλωσε σήμερα ότι "η Τουρκία μπορεί να μιλά ταυτόχρονα στην Ουκρανία και στη Ρωσία".

"Εργαζόμαστε για να αποφύγουμε η κρίση να εξελιχθεί σε τραγωδία", επέμεινε.

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν.


 

 

Tags
Back to top button