Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες Ειδομένης στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του μεγάλου κύματος μεταναστών

Σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης εξαιτίας του μεγάλου κύματος προσφύγων που δέχεται η πόλη.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους και η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κατάστασης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εφικτό.

Σημείωσε ότι η διαδικασία καταγραφής προϋποθέτει πρωτίστως την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης των προσφύγων σε όμορα τμήματα, καθώς σε πρώτη φάση θεωρούνται κρατούμενοι.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μεταφερθούν με αστυνομικά οχήματα, τα οποία δεν επαρκούν, ενώ και για τη φιλοξενία τους απαιτείται να δημιουργηθούν χώροι από τη διεύθυνση αλλοδαπών.

Ο κ. Συμεωνίδης ανέφερε ότι τα κρατητήρια ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης έχουν χωρητικότητα 90 ατόμων, περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη συμπρωτεύουσα.

Σημείωσε δε, ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση κάποιας λύσης, ενώ η αστυνομία φροντίζει και για τη σίτιση αυτών των ανθρώπων.

Tags
Back to top button