Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνα σπάνιας ομορφιάς από το διάστημα: Τιρκουάζ στρόβιλοι στη Μαύρη Θάλασσα

Εκπληκτικής ομορφιάς και σπανιότητας εικόνα κατέγραψε το υπερσύγχρονο σύστημα φωτογράφισης που έχει τοποθετηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο φακός της διαστημικής κάμερας «έπιασε» αμέτρητους μικροοργανισμούς που συνθέτουν το πλαγκτόν, να στροβιλίζονται σε τιρκουάζ αποχρώσεις από καταιγίδα στα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Τη φωτογραφία τράβηξε στις 29 Μαΐου ο δορυφόρος και εκτός της Μαύρης Θάλασσας, διακρίνεται καθαρά η Κύπρος να… γλιστρά στη Μεσόγειο Θάλασσα προς την πλευρά της Μέσης Ανατολής και η Ελλάδα να καλύπτεται από πυκνή νέφωση, ενώ τα πόδια της Χαλκιδικής καταφέρνουν να βγουν από το «σεντόνι».

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι πρόκειται για πλαγκτόν σε συνδυασμό με λευκό ανθρακικό ασβέστιο (κοινώς κιμωλία), δημιουργώντας ένα εκπληκτικό φαινόμενο, το μεγαλείο του οποίου είναι δυνατόν να διακριθεί μόνο από το Διάστημα.

«Άλλα είδη φυτοπλαγκτόν αποδίδουν διαφορετικές αποχρώσεις στην κάμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρωματισμός τους είναι φυσικός και δεν προέρχεται από δική μας επεξεργασία», τόνισε ο υπεύθυνος της αρμόδιας υπηρεσίας στη NASA.

Tags
Back to top button