Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Έφτασε στο 1,11% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Συνεχίστηκε και σήμερα η υποχώρηση στις τιμές των ομολόγων, με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να αγγίξει το 1,11%.

Η προσπάθεια που κατέβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθησυχάσει τις αγορές με τη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου της, Φίλιπ Λέιν, φαίνεται ότι δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς οι πιέσεις παρέμειναν σε όλες σχεδόν τις αγορές στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέιν επανέλαβε σήμερα, μετά την Kριστίν Λαγκάρντ, ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την άνοδο των αποδόσεων, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα θα συνεχίσει να παρέχει άφθονη ρευστότητα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Η τάση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση του δημοσιονομικού πακέτου για την τόνωση της οικονομίας και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην ΕΕ, όπου όμως οι γενικότερες συνθήκες δεν δικαιολογούν μία τόσο απότομη άνοδο των αποδόσεων.

Όσον αφορά στις αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων, του 5ετούς αυξήθηκε στο 0,24% και του 15ετούς στο 1,43% από 1,3%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 135 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνον τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,08% από 0,95% έναντι -0,23% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,31% από 1,13.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2226 δολ. από 1,2161 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2225 δολ.

Tags
Back to top button