Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πάνω από 30.000 μετανάστες μπήκαν στα νησιά σε ένα χρόνο, ούτε χίλιοι έφυγαν

Χιλιάδες είναι οι μετανάστες που μπαίνουν στα ελληνικά νησιά, όμως λίγοι είναι αυτοί που φέυγουν την ώρα μάλιστα που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες στα hotspots σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή», από τις 20 Μαρτίου 2016 έως και 4 Απριλίου 2017 πάνω από 30.000 μετανάστες (30.565 συγκεκριμένα) έφτασαν στα νησιά ενώ το ίδιο ακριβώς χρονικό διάστημα μόνο 944 άτομα επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Παράλληλα, 7.220 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα (στο ίδιο χρονικό διάστημα) είτε γιατί εγκρίθηκε το αίτημα ασύλου τους, είτε γιατί έπρεπε να μεταφερθούν λόγω ευαλωτότητας.

Πάντως, ο μέσος όρος αναμονής για όσους υποβάλλουν προσφυγή για την εξέταση του αιτήματος ασύλου τους σε δεύτερο βαθμό ξεπερνάει και τους έξι μήνες.

Tags
Back to top button