Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ευρωπαϊκή Ένωση: «Στοπ» στα βρετανικά λουκάνικα λόγω Brexit

H Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να διακόψει της εισαγωγές λουκάνικων από την Βρετανία, λόγω Brexit.

Όπως αναφέρει το BBC, το πρόβλημα για τα λουκάνικα – αλλά και για πολλά ακόμη κατεψυγμένα κρέατα – αφορά τμήμα της συμφωνίας του Brexit που ονομάζεται «Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας», το οποίο υπέγραψαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ.

Σύμφωνα με το εν λόγω Πρωτόκολλο, λόγω του Brexit, η Βρετανία (ήτοι η Αγγλία, η Σκωτία και η Ουαλία) δεν ακολουθεί πλέον τους κανόνες της ΕΕ, καθώς όμως η Βόρεια Ιρλανδία τους ακολουθεί, καθώς μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μέλος της ΕΕ, υπάρχει πρόβλημα.

Οι κανόνες της Ένωσης δεν επιτρέπουν την εισαγωγή κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος από μη μέλη όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και για το θέμα αυτό συνεχίζονται οι συνομιλίες σήμερα Τετάρτη. Ο υπουργός Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου Τζορτζ Γιούστις είπε στο BBC ότι «η ΕΕ πρέπει να εξηγήσει γιατί πρέπει να σταματήσουν οι πωλήσεις λουκάνικων στη Βόρεια Ιρλανδία. Δεν έχουν δώσει ικανοποιητική εξήγηση γιατί πιστεύουν ότι είναι πρόβλημα» είπε.

Η περίοδος χάριτος για το κατεψυγμένο κρέας τελειώνει στις 30 Ιουνίου. Εάν δεν γίνει κάτι, τα βρετανικά λουκάνικα και οι κοτομπουκιές κινδυνεύουν να εξαφανισθούν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ιρλανδίας.

Tags
Back to top button