Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος φωτογράφος του περιοδικού Time, Νταβίντ Ρούμπινγκερ (φωτό)

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος ισραηλινός φωτογράφος Νταβίντ Ρούμπινγκερ.

Είναι ο άνθρωπος, η φωτογραφία του οποίου με τους ισραηλινούς αλεξιπτωτιστές στο Τείχος των Δακρύων, έγινε σύμβολο του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967.

Τον θάνατό του ανακοίνωσαν σήμερα τα παιδιά του.

Ο Ρούμπινγκερ υπήρξε φωτοειδησεογράφος για το περιοδικό Time-Life.

Τα πορτρέτα του διατρέχουν την ιστορία του Ισραήλ: από το μέτωπο όλων των σημαντικών πολέμων του Ισραήλ μέχρι προσωπικές φωτογραφίες των ισραηλινών πρωθυπουργών και εβραίων μεταναστών.

Η διασημότερη φωτογραφία του ήταν εκείνη με τους αλεξιπτωτιστές μετά την κατάληψη του Τείχους των Δακρύων (Δυτικό Τείχος) και της ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Ο Ρούμπινγκερ φέρεται να είχε πει ότι, παρότι αυτή ήταν η διασημότερη φωτογραφία του, δεν την θεωρεί πολύ καλή ως φωτογραφία: «Τμήμα του προσώπου είναι κομμένο από την δεξιά πλευρά, στη μέση η μύτη προεξέχει και στα αριστερά διακρίνεται μόνο το μισό πρόσωπο...μιλώντας από τεχνικής πλευράς, αυτή δεν είναι μια καλή φωτογραφία».

Στην αυτοβιογραφία του το 2007 με τίτλο «Το Ισραήλ Μέσα από τους Φακούς μου: Εξήντα Χρόνια ως Φωτοειδησεογράφος» ο Ρούμπινγκερ γράφει: «συχνά αυτές τις μέρες ανατρέχοντας στο παρελθόν ρωτάω τον εαυτό μου πώς στάθηκα τόσο τυχερός».

«Πέρασα δέκα πολέμους χωρίς να πάθω τίποτα και επέζησα από αναρίθμητες καταστάσεις υψηλού κινδύνου. Εφτασα στο απόγειο του επαγγέλματος του φωτογράφου με παγκόσμια αναγνώριση της δουλειάς μου και έγινα το γηραιότερο άτομο που εργάζεται στο Time, ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά στον κόσμο».

Ο Ρούμπινγκερ γεννήθηκε στη Βιέννη το 1924 και μετανάστευσε στην Παλαιστίνη το 1939. Ανακάλυψε την φωτογραφία ενώ υπηρετούσε στην Εβραϊκή Ταξιαρχία του Βρετανικού Στρατού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Τιμήθηκε με την ύψιστη τιμή του Ισραήλ, το Βραβείο του Ισραήλ, το 1997.

Tags
Back to top button