Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΕ: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας από τις απειλές του Τραμπ»

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα (04.02.2025) η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως η ΕΕ θα είναι έτοιμη για σκληρές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για να προστατεύσει τα συμφέροντά της έναντι της απειλής του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή αυξημένων εμπορικών δασμών.

«Πρώτη προτεραιότητά μας είναι τώρα να εργασθούμε στους πολλούς τομείς στους οποίους τα συμφέροντά μας συγκλίνουν, από κρίσιμης σημασίας αλυσίδες εφοδιασμού μέχρι αναδυόμενες τεχνολογίες. Να διευθετήσουμε οποιαδήποτε παράπονα και να θέσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρή σύμπραξη», δήλωσε σε ομιλία της η φον ντερ Λάιεν.

«Θα είμαστε ανοικτοί και πραγματιστές όσον αφορά το πώς θα το επιτύχουμε. Αλλά θα καταστήσουμε εξίσου σαφές ότι θα προστατεύουμε πάντα τα συμφέροντά μας, όπως και όποτε χρειαστεί», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα είναι εποικοδομητικός σε εμπορικές συνομιλίες με την ΕΕ ώστε να αποφύγει έναν εμπορικό πόλεμο και την άνοδο του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ο Μπετέλ δήλωσε πριν από συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Βαρσοβία: «όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα, αν θα πρέπει να πληρώσουν πολύ περισσότερα γι’ αυτά, σε τελική ανάλυση είναι πληθωρισμός. Και πιστεύω πως ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη και για να μειώσει τον πληθωρισμό, όχι για να αυξήσει τον πληθωρισμό».

Η ΕΕ θα απαντήσει με ανάλογους δασμούς, αν οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα, πρόσθεσε ο Μπετέλ. «Ξέρω ότι συνήθως ο πιο έξυπνος είναι αυτός που τα παρατάει», δήλωσε. «Όμως εδώ είναι κάτι στο οποίο οφείλεις να απαντήσεις».,

Tags
Back to top button