Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

ΕΕ για Τουρκία: Πρέπει να σημειωθεί πρόοδος σε τομείς όπως η Κύπρος

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδρίασε σήμερα στο Λουξεμβούργο, προετοίμασε τα θέματα της Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Ιουνίου, δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας και προεδρεύουσα του Συμβουλίου, Άνα Πάολα Ζακάριας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Μεταξύ των θεμάτων της Συνόδου Κορυφής είναι ο συντονισμός των χωρών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι εκστρατείες εμβολιασμού, ο συντονισμός για τα ταξίδια και τις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, το μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η Τουρκία και η Ρωσία.

Όσον αφορά την Τουρκία, η Επίτροπος για θέματα διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, δήλωσε ότι η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί.

Συγκεκριμένα, είπε ότι το Συμβούλιο χαιρετίζει τη σχετική αποκλιμάκωση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τη συνέχιση των άμεσων συνομιλιών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς, όπως η Κύπρος. «Παραμένουμε εντατικά συνδεδεμένοι με την Τουρκία σε όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», είπε η Β. Γιούροβα.

Σημείωσε, τέλος, ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, για το περιεχόμενο της οποίας θα ενημερώσει τους ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

Tags
Back to top button