Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

EE: Επανέρχεται ο Κόντε για την ανάγκη ευρωομολόγου

Στην ανάγκη στήριξης όλων των οικονομικών των κρατών μελών της ΕΕ, στάθηκε ξανά ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε την έκκληση για κοινή έκδοση χρέους ώστε να βοηθηθούν οι οικονομίες που χτυπήθηκαν από τον κορωνοϊό, στήνοντας σκηνικό σύγκρουσης πριν την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα.

Ο Κόντε επικαλέστηκε τον κίνδυνο μετάδοσης αν οι ηγέτες αποτύχουν να δράσουν στην πίεση που δέχεται Ιταλία και Ισπανία, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung. Δήλωσε δε ότι ο ESM, το εργαλείο που θέλει να χρησιμοποιήσει η Γερμανία «έχει κακή φήμη στην Ιταλία».

«Τα οικονομικά μας συστήματα είναι συνδεδεμένα», τόνισε. «Όταν μια χώρα έχει πρόβλημα αυτό πυροδοτεί ένα ντόμινο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η πλήρης ισχύς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της κοινής έκδοσης ομολόγων».

Καθώς έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη των ηγετών για την Πέμπτη, ο Κόντε βρίσκεται υπό πίεση να εξασφαλίσει ελάφρυνση για την οικονομία του, αλλά και να αντιμετωπίσει την κριτική λαϊκιστικών κομμάτων εντός και εκτός κυβέρνησης που επιπλήττουν την αντίδραση της ΕΕ.

Όπως είπε ο Κόντε το θέμα δεν αφορά προηγούμενο ή μελλοντικό χρέος αλλά «μια 'έκτακτη προσπάθεια' να αντιμετωπιστεί η υφιστάμενη κατάσταση».

Tags
Back to top button