Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Περισσότεροι από 4.000 πολίτες μίλησαν με στελέχη 100 επιχειρήσεων στην «Ημέρα Καριέρας Τουρισμού»

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών τελείωσε η «Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό», που διοργάνωσε, σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η ΔΥΠΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), όπως πληροφορεί σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση που υλοποιεί η ΔΥΠΑ εφέτος, ειδικά για τον τουριστικό κλάδο, μετά τη διαδικτυακή ευρωπαϊκή ημέρα καριέρας, την οποία διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η προσέλευση των πολιτών ξεπέρασε τις 4.000, ενώ συμμετείχαν 100 επιχειρήσεις από τον κλάδο του τουρισμού και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, που αναζητούν προσωπικό για 3.000 θέσεις εργασίας.

Μιχαηλίδου: Η διασύνδεση εργαζομένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας απάντηση στις απαιτήσεις της εποχής


Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η διασύνδεση των εργαζομένων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας αποτελεί την απάντηση στις απαιτήσεις της εποχής και αυτό, διότι φέρνει πιο κοντά τους εργαζόμενους με τις επιχειρήσεις, εν προκειμένου με τις 100 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και σε συναφείς επιχειρηματίες δραστηριότητες και αναζητούν 3.000 εργαζόμενους. Τέτοιες δράσεις συνιστούν μέρος των ενεργητικών πολιτικών, που εφαρμόζουμε, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας, της εθνικής οικονομίας και, φυσικά, των εργαζομένων μας. Στόχος μας είναι αυτές οι δράσεις να ενταθούν και να αποτελέσουν τον βασικό μοχλό όχι μόνο για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε: «Στην προσπάθειά μας να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για προσωπικό στον κλάδο του τουρισμού, εφέτος διοργανώσαμε δύο "Ημέρες Καριέρας", πριν από την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, τη σημερινή στο ΣΕΦ και μία ευρωπαϊκή διαδικτυακή εκδήλωση τον Φεβρουάριο. Η εντυπωσιακή προσέλευση των πολιτών και η μεγάλη συμμετοχή 100 επιχειρήσεων αναδεικνύουν πόσο σημαντικές είναι τέτοιες στοχευμένες δράσεις διασύνδεσης της προσφοράς και της ζήτησης, δηλαδή όσων αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό. Μετά τη διοργάνωση 28 αντίστοιχων εκδηλώσεων, οι "Ημέρες Καριέρας" έχουν καταστεί ένας θεσμός, που τον έχει "αγκαλιάσει" η κοινωνία, γιατί ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε μία πραγματική ανάγκη. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των ανέργων, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης, τις οποίες έχουμε οικοδομήσει μαζί τους».

Tags
Back to top button