
Δύο κρατούμενοι από την πολιτεία της Βιρτζίνια των ΗΠΑ δραπέτευσαν από τη φυλακή αφού έσκαψαν ένα τούνελ με μια τροποποιημένη οδοντόβουρτσα. Οι δυο τους απόλαυσαν την ελευθερία μόνο για εννέα ώρες, γράφει το Agerpres.
Τους εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι τους είδαν σε γνωστό εστιατόριο της πόλης και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Garza και ο Nemo βρίσκονταν στη φυλακή από πέρυσι με κατηγορίες για πλημμέλημα. Εκμεταλλεύτηκαν κάποια «δομικά ελαττώματα» στο κτίριο και άρχισαν να σκάβουν κρυφά μια σήραγγα χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη οδοντόβουρτσα.
Οι συλληφθέντες ανέπνεαν τον αέρα της ελευθερίας για μόνο εννέα ώρες,αφού συνελήφθησαν σε ένα διάσημο μέρος που ειδικεύεται στις τηγανίτες, ανέφερε σε δελτίο τύπου ο Τοπικός Σερίφης.
«Είμαι ευγνώμων στους πολίτες που είδαν τον Garza και τον Nemo (όχι κρατούμενους) και ειδοποίησαν τις αρχές», δήλωσε ο σερίφης του Newport News, Gabe Morgan, σύμφωνα με την EFE.
Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη διάρκεια των ανασκαφών, ούτε για το είδος των «δομικών ελαττωμάτων». Λέω, όμως, ότι τέτοια προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία της φυλακής και τώρα πρέπει να ασφαλίσουν όλο το κτίριο. Μια ομάδα μηχανικών που ειδικεύεται στον πολεοδομικό σχεδιασμό εργάζεται ήδη, ανέφερε επίσης το γραφείο του Σερίφη.