Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

DW: Έρευνες και από τις αρχές των ΗΠΑ για τους Ρώσους κατάσκοπους που σχεδίαζαν δολιοφθορές στη Γερμανία

Δύο πολίτες γερμανικής και ρωσικής υπηκοότητας φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες του ARD να σχεδίαζαν δολιοφθορές μεγάλης κλίμακας υπέρ της Ρωσίας, με στόχο να σαμποτάρουν τη στρατιωτική και οικονομική στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.

Γερμανία: Η Bundesbank προβλέπει νέα μείωση στο ΑΕΠ

Συγκεκριμένα, οι δύο Γερμανορώσοι από το Μπαϊρόιτ φέρονται να παραβίασαν όσα ορίζει ο γερμανικός Ποινικός Κώδικας περί απαγόρευσης φωτογραφίσεων χώρων στρατιωτικής ασφαλείας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατία και κατασκοπεία ενεργώντας κατά παραγγελία μυστικών υπηρεσιών.

Έρευνες και από τις αρχές των ΗΠΑ

Τη βαρύτητα της υπόθεσης καταδεικνύει και το γεγονός ότι τις έρευνες είχαν αναλάβει εδώ και καιρό -εκτός από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία- η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η αστυνομία της Βαυαρίας, ενώ πληροφορίες συνεισέφεραν και οι αρχές των ΗΠΑ.

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση είναι ο 39χρονος Ντίτερ Σ., ο οποίος αναφέρεται από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα ως μέλος ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο Ντίτερ Σ. φέρεται να πολέμησε σε ταξιαρχία της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» από το 2014 έως το 2016 και έπειτα να μετέβη στη Γερμανία.

Μαζί με τον συνεργό του oνόματι Αλεξάντερ Γ. κατασκόπευαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως, μέχρι τον Μάρτιο του 2024 κρίσιμες υποδομές στη Γερμανία, από στρατιωτικές εγκαταστάσεις μέχρι σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα πάντως με την Εισαγγελία δεν αποκλείεται να δρουν επί γερμανικού εδάφους περισσότεροι Ρώσοι πράκτορες με παρόμοιο τρόπο. Οι συλληφθέντες αναμένεται να αντιμετωπίσουν βαρύτατες ποινές με κάθειρξη έως και δέκα έτη.

Σε μια πρώτη αντίδραση η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ ανέφερε την Πέμπτη ότι οι γερμανικές αρχές απέτρεψαν πιθανές «επιθέσεις με εκρηκτικές ύλες που απέβλεπαν στο να υπονομεύσουν τη στρατιωτική στήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία». Μάλιστα έκανε λόγο για μια «ιδιαίτερη σοβαρή υπόθεση» κατασκοπευτικής δράσης επί γερμανικού εδάφος προς όφελος του «εγκληματικού καθεστώτος του Πούτιν».

Tags
Back to top button