Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Drones - καμικάζι «τρύπησαν» την άμυνα του Ισραήλ και χτύπησαν στρατιωτική βάση - Τέσσερις στρατιώτες νεκροί και δεκάδες τραυματίες- "Ήταν μια πρόγευση" (Βίντεο)

Eπίθεση με drones στην περιοχή Μπινιαμίνα  στο βόρειο Ισραήλ, νότια της Χάιφα εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ το βράδυ της Κυριακής.

Αμερικανική ασπίδα στο Ισραήλ με το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα THAAD - Θα το χειρίζονται Αμερικανοί στρατιώτες

Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 67 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Σύμφωνα με τον IDF οι νεκροί είναι στρατιώτες του Ισραήλ. Οι οικογένειές τους έχουν ειδοποιηθεί και τα ονόματά τους θα δημοσιευθούν αργότερα. Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ζητάει να μην διαδίδονται φήμες και ονόματα τραυματιών και να σέβονται τις οικογένειες.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε τρία drones προς το βόρειο Ισραήλ. Τα δύο αναχαιτίστηκαν. Το ένα ωστόσο, κατάφερε να διασπάσει τις ισραηλινές άμυνες και να πλήξει τον στόχο του.

Λίγο νωρίτερα είχε εκδώσει προειδοποίηση προς Ισραηλινούς «εποίκους» να μείνουν μακριά από στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ισραήλ «μέχρι νεωτέρας».

Αφιέρωσε μάλιστα αυτή την επίθεση στον πρώην αρχηγό της Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου σε ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα 

Η Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».


Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

«Κενό» στην αεράμυνα

Η Haaretz αναφέρει ότι το drone εξαπολύθηκε από τον Λίβανο. Δεν είναι σαφές ποια διαδρομή ακολούθησε φαίνεται όμως ότι δεν ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες συναγερμού.

Πηγές αναφέρουν ότι το σύστημα αεράμυνας εντόπισε και αναχαίτισε το ένα αλλά το άλλο χάθηκε από τα ραντάρ. Τα συστήματα δεν έδειξαν το παραμικρό και υπήρξε η βεβαιότητα πως και τα δύο UAV είχαν καταστραφεί από τους πυραύλους αναχαίτισης. Το δεύτερο drone όμως χτύπησε τελικώς τον στόχο που ήταν η στρατιωτική βάση στην περιοχή.

Το drone σύμφωνα με τις διαρροές του IDF είναι ένα «Mirsad 1», ιρανικής κατασκευής. Τέτοια drones έχει στο οπλοστάσιό της εκατοντάδες η Χεζμπολάχ και έχει αναχαιτίσει ήδη δεκάδες τις τελευταίες 15ημέρες το Ισραήλ.

Τα Mirsad 1 αναπτύσσουν ταχύτητα κοντά στα 200 χιλιόμετρα λίγο πριν την πρόσκρουση και φέρουν κεφαλές με 20 κιλά εκρηκτική ύλη.

Tags
Back to top button