Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Δράσεις για να ξεκινήσει το 2019 η γραμμή Θεσσαλονίκη- Κωνσταντινούπολη ψάχνουν οι δύο πλευρές

Ο σιδηροδρομικός άξονας που ενώνει Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη, θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2019. Στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης της Κοινής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Τουρκίας για τις Σιδηροδρομικές και Συνδυασμένες Μεταφορές (Joint Expert Group on Rail and Intermodal Transport), επισημάνθηκαν δράσεις για την περάτωση των εργασιών που στόχο έχει επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.

Μάλιστα, για την επίτευξη του στόχου αυτού, συμφωνήθηκε να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις όπως π.χ. η μελέτη των τεχνικών χαρακτηριστικών της σύνδεσης των δύο σιδηροδρομικών δικτύων.

Στη διάρκεια της σημερινής δεύτερης διμερούς συνάντησης -η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2016 στην 'Αγκυρα- επισημάνθηκε ακόμη ότι στις αρχές του 2018 οι δύο πλευρές αναμένεται να προχωρήσουν στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας, με στόχο την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών και κοινών δράσεων στον τομέα της εξωστρέφειας. Συμφωνήθηκε δε να αρχίσει η προετοιμασία των κειμένων για τα μνημόνια συνεργασίας, ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή τους μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, οπότε προβλέπεται να λάβει χώρα η Συνάντηση Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Ελλάδας- Τουρκίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμη ότι χρειάζεται να προχωρήσουν οι αναγκαίες συνεννοήσεις με την Βουλγαρία, ώστε από κοινού οι τρεις χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασιών και να αναπτύξουν συνέργειες σε θέματα σιδηροδρομικών υποδομών, που θα διευκολύνουν τις μεταξύ τους μεταφορές. Στη δεύτερη συνάντηση της Κοινής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων από ελληνικής πλευράς επικεφαλής ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας και από τουρκικής πλευράς ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής των Τουρκικών Σιδηροδρόμων (TCDD),΄Ισα Απαϊντίν (Isa Apaydin).

Η Κοινή Ομάδα εξέτασε, επίσης, τις δυνατότητες συνεργασίας των σιδηροδρομικών φορέων των δύο χωρών  για ανάληψη επιχειρηματικών δράσεων σε τρίτες χώρες, όπως για παράδειγμα στα Δυτικά Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική (εξωστρέφεια). Η επόμενη συνάντηση της  Κοινής Ομάδας θα γίνει στην Τουρκία, την άνοιξη του 2018.

Tags
Back to top button