Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Doomscrolling: Η νέα τάση στα social media που γνώρισε άνθιση μέσω πανδημίας

Doomscrolling ονομάζεται η τάση να συνεχίζετε να σερφάρετε ή να παρακολουθείτε κάτι δυσάρεστο στο YouTube και στις ειδήσεις, παρόλο που αυτές οι ειδήσεις μπορεί να θεωρηθούν ως θλιβερές, απογοητευτικές ή να σας χαλάσουν τα κέφια ή ακόμη και τον ύπνο.

Και είναι λογικό, λέει ο Ken Yeager, PhD, ερευνητής και αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής που διευθύνει το Πρόγραμμα "Στρες, Τραύμα και Ανθεκτικότητα" στο Ιατρικό Κέντρο Wexner του Πανεπιστημίου του Οχάιο, το doomscrolling να είναι σε έξαρση το 2020.

«Φέτος αυτό που ζήσαμε ήταν άνευ προηγουμένου», λέει. «Η πανδημία, τα προβλήματα, οι θάνατοι, η οικονομία, οι διαμαρτυρίες, οι φυσικές καταστροφές έχουν συμβάλει στο φαινόμενο που είναι γνωστό ως doomscrolling.

Σκεφτείτε το λέει, απλά. Θα παίρνατε το βλέμμα σας από ένα τρένο με χαλασμένα φρένα που θα τράκαρε σε ένα άλλο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα;"

"To κινητό μας τηλέφωνο ή το laptop είναι η σύνδεσή μας με τον έξω κόσμο. Πλημμυρίζουμε με κακές ή αρνητικές ειδήσεις και αυτό δεν σταματά ποτέ - συμβαίνει κάθε λίγα λεπτά", λέει ο Jeff Gardere, ψυχολόγος στο Touro College of Osteopathic Medicine της Νέας Υόρκης. "Η αίσθηση του επείγοντος, του πανικού και του κινδύνου μπορεί να γίνει πολύ εθιστική".

Tags
Back to top button