Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Αττική: Σοκάρουν τα δεδομένα! Κατά 114% αυξήθηκαν οι συλλήψεις το πρώτο 9μηνο του 2024

Σημαντική είναι η αύξηση στον αριθμό των προσαγωγών, συλλήψεων και τροχονομικών παραβάσεων που βεβαιώθηκαν το πρώτο 9μηνο του 2024, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, κατά την ΕΛΑΣ, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, το πρώτο 9μηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν 6.469 δράσεις εξορμήσεων (αυξημένες κατά 73,3%), με τη συμμετοχή αυξημένου αριθμού αστυνομικών (κατά 70,1%) από υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας, καθώς και των διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Αττικής.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, πραγματοποιήθηκαν:

- 101.443 έλεγχοι οχημάτων (αύξηση κατά 70%)
- 203.743 έλεγχοι ατόμων (αύξηση κατά 67,9%)
- 19.100 προσαγωγές (αύξηση κατά 13,1%) και

Κλείσιμο

- 3.659 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα (αύξηση κατά 113,7%)

Επίσης βεβαιώθηκαν συνολικά 38.794 τροχονομικές παραβάσεις (αυξημένες κατά 74,6%).

Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο νέο σχέδιό της για την αποτροπή και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, που εκπονήθηκε και εφαρμόζεται πλήρως από τον Ιανουάριο του 2024.

Στο σχέδιο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει τις δράσεις της στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια» καταλήγει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Tags
Back to top button