Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Δείτε το πρώτο ρομποτικό ψάρι που κινείται με συνθετικό αίμα (βίντεο)

Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν το πρώτο ρομποτικό ψάρι που διαθέτει συνθετικό αίμα, με τη βοήθεια του οποίου κινείται μέσα στη θάλασσα.

Το μαλακό ρομπότ, που μοιάζει με τροπικό λεοντόψαρο, διαθέτει ένα συνθετικό κυκλοφορικό σύστημα, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα υδραυλικό υγρό που με μηχανικό τρόπο ωθεί το τεχνητό ψάρι. Επιπλέον, το τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό, καθώς το συνθετικό αγγειακό σύστημα περιλαμβάνει διασυνδεμένες μπαταρίες που περιέχουν ένα υγρό ηλεκτρολύτη.

Το υγρό κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ρομπότ ενεργοποιώντας μέσω ηλεκτροχημικών αντιδράσεων τόσο μια σειρά από αντλίες, όσο και ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ παράλληλα κινεί με μηχανικό τρόπο τα πτερύγια, επιτρέποντας στο ψάρι να κολυμπά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Σέφερντ του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", έδειξαν στις δοκιμές που έκαναν, ότι το ρομποτικό ψάρι έχει αρκετή δύναμη για να κινηθεί και αντίθετα στο ρεύμα του νερού με αργή ταχύτητα ενάμισι μήκους σώματος ανά λεπτό (περίπου 15 εκατοστά το λεπτό ή 0,01 χιλιόμετρα την ώρα) και για τουλάχιστον 36 ώρες.

Tags
Back to top button