Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν σταματήσετε να τρώτε ψωμί

Μία από τις βασικές τροφές που συνοδεύει σχεδόν πάντα κάθε γεύμα μας είναι το ψωμί. Λευκό, ολικής, πολύσπορο μας χορταίνει ή μας δημιουργεί την αίσθηση του πρηξίματος λόγω κατακράτησης υγρών, άρα αμέσως μετά την κατανάλωση του ξαναπεινάμε; Τι συμβαίνει πραγματικά στο σώμα μας αν κόψουμε το ψωμί;

1. Απώλεια υγρών:

Όταν μειώσεις την πρόσληψη υδατανθράκων, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς είναι το πόσο γρήγορα, σχεδόν μαγικά χάνεις βάρος. Μόνο που αυτό που χάνεις δεν είναι λίπος, αλλά νερό. «Οι υδατάνθρακες που αποθηκεύονται στο σώμα με τη μορφή γλυκογόνου, αποθηκεύουν τρεις έως τέσσερις φορές το βάρος του σε νερό», αναφέρουν οι διαιτολόγοι. Επομένως μόλις σταματήσεις την πρόσληψη υδατανθράκων και ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τις αποθήκες γλυκογόνου σου, σίγουρα θα χάσεις μία καλή ποσότητα βάρους.

2. Κολλάς τη «γρίπη» των χαμηλών υδατανθράκων:

«Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του εγκεφάλου», λένε οι διαιτολόγοι. «Όταν ένα άτομο ελαττώνει την πρόσληψη υδατανθράκων, ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί σωστά, ειδικά όταν τα αποθέματα γλυκογόνου μειώνονται». Τελικά, όταν όλο αυτό το γλυκογόνο χαθεί, το σώμα σου διασπά το λίπος και «ξεμένει» από αυτά τα μικρά τεμάχια άνθρακα, που αποκαλούνται, κετόνες. Το αποτέλεσμα; Άσχημη αναπνοή, ξηροστομία, κόπωση, ζαλάδες, αϋπνία, ναυτία και θολούρα. Έτσι φαίνεται, πως έχεις τη γρίπη.

3. Κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και αστάθεια διαβήτη:

Ο τύπος των υδατανθράκων που κόβεις, κάνουν μεγάλη διαφορά εδώ. Για παράδειγμα, μία έρευνα που έγινε το 2015, ανακάλυψε, πως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα του λιπαρού οξέος στο σώμα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Από την άλλη τα δημητριακά ολικής αλέσεως, μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σου και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, της παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2. Η επιλογή είναι ξεκάθαρη.

4. Χάνεις ενέργεια:

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πηγή σιδήρου, μαγνησίου, και βιταμινών Β, οι οποίες είναι κρίσιμες για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας, αναφέρει μία έρευνα, στην οποία σημειώνεται, ότι πολλοί άνθρωποι είναι ήδη ανεπαρκείς σε μαγνήσιο. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι υδατάνθρακες είναι η προτιμώμενη πηγή «καυσίμου» του σώματός σας, όλα τα κύτταρά σας αποδυναμώνονται και δεν αποδίδουν σωστά.

5. Δεν ενεργείσαι:

Η πρόσληψη υδατανθράκων ολικής αλέσεως, παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσες φυτικές ίνες λαμβάνεις. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη το 92% των νέων στην Αμερική δεν λαμβάνουν αρκετές. Οι φυτικές ίνες, το δύσπεπτο τμήμα των φυτών, όχι μόνο βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώνουν τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και των χρόνιων παθήσεων, αλλά διατηρεί την ανάγκη σου για τουαλέτα σταθερή.

Tags
Back to top button