Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε τι είναι και πώς λειτουργεί η «μαγική» μεμβράνη προστασίας (βίντεο)

Οι διαφανείς μεμβράνες που επανέρχονται αφού ξυστούν ή γρατζουνιστούν, έχουν αρκετό μηχανολογικό ενδιαφέρον. Πώς είναι όμως φτιαγμένες και πώς λειτουργούν;

Αυτό ακριβώς εξηγεί το video που ετοίμασε ο Jason Fenske του Engineering Explained.

Οι τελευταίου τύπου προστατευτικές μεμβράνες αποτελούνται από τρία στρώματα υλικού ώστε να εξασφαλίζουν πως το χρώμα του αυτοκινήτου σας δεν θα πάθει ζημιά από γρατζουνιές, επαφές και εκτόξευση χαλικιών.

Το πρώτο στρώμα είναι η κόλλα που κολλάει τη μεμβράνη στο αμάξωμα. Το δεύτερο είναι παχύ, από πολυουρεθάνη, για να περιορίζει τις ζημιές από εξωτερικούς παράγοντες. Και το τρίτο στρώμα είναι το διαφανές που προστατεύει την πολυουρεθάνη από χρωματικές αλλοιώσεις.

Πώς όμως οι ζημιές στη μεμβράνη «επουλώνονται» μόνες τους; Όπως εξηγεί ο Fenske, οι γρατζουνιές στην επιφάνεια αποτελούν «αναδιατάξεις» και όχι ζημιές στο υλικό. Έτσι, η πρόσδοση θερμότητας παρέχει την αναγκαία ενέργεια για να επανέλθει η μεμβράνη στην αρχική της, ομαλή μορφή.

Αυτή είναι μόνο μια χοντρική επεξήγηση. Δείτε το video για να μάθετε τις λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας και να παρακολουθήσετε πώς τoποθετείται η μεμβράνη στο αυτοκίνητο.

Tags
Back to top button