Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε για ποιον λόγο δεν πρέπει ποτέ να βάζετε φέτα λεμόνι στο ποτό σας (φωτό)

Μια έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά στις αγαπημένες παραγγελίες ποτών, καθώς υποστηρίζει πως οι φέτες λεμονιού ή κίτρου, που καταλήγουν στο ποτό μας, κρύβουν πολλoύς κινδύνους.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Journal of Environmental Health», κατέληξε στο ότι το 70% των λεμονιών που συνοδεύουν το ποτό μας σε κάποιο μπαρ μεταφέρουν πλήθος μικροβίων.

Οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της έρευνας τόνισαν πως: «Τα μικρόβια που βρέθηκαν στα δείγματα λεμονιών, είχαν όλα την προοπτική του να προκαλέσουν μεταδοτικές ασθένειες σε διάφορα μέρη του σώματός μας, αν και από την έρευνα δεν αποδείχθηκε το κατά πόσο πιθανή είναι η μετάδοση τους».

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Philip Tierno, από το «New York University» σχολίασε: «Είναι τόσοι άνθρωποι που αγγίζουν κάθε φέτα λεμονιού. Την κόβουν, την τοποθετούν σε ένα ποτήρι, την ξαναπιάνουν και μετά την ρίχνουν μέσα σε ένα ποτό ή την τοποθετούν στο στόμιο του ποτηριού».

Αν και η έρευνα δεν κατάφερε να διαπιστώσει κατά πόσο είναι πιθανό να μεταδοθούν όλα αυτά τα μικρόβια, γεγονός είναι πως οι ερευνητές συμβουλεύουν πως θα ήταν προτιμότερο να πίνουμε σκέτο το ποτό μας.

Tags
Back to top button