Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Διπλωματική κρίση Βερολίνου – Άγκυρας μετά τα ισόβια στον Καβαλά: «Δεν έχετε το δικαίωμα»

Διπλωματική κρίση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας ξέσπασε την Παρασκευή λόγω της ισόβιας κάθειρξης που επέβαλε τουρκικό δικαστήριο στον Οσμάν Καβαλά. 

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον πρέσβη της Γερμανίας στην Άγκυρα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία της τουρκικής κυβέρνησης, ως αντίδραση στην απόφαση της Γερμανίας, νωρίτερα, να καλέσει τον Τούρκο πρέσβη στο Βερολίνο με αφορμή την καταδίκη του Τούρκου ακτιβιστή και μαικήνα των τεχνών σε ισόβια.

Δυσαρεστημένοι οι Γερμανοί από τους χειρισμούς του Σολτς για την Ουκρανία

Μια τουρκική διπλωματική πηγή είπε ότι ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Άγκυρα Γιούργκεν Σουλτς κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στις 17.30 (τοπική ώρα) «από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φαρούκ Καϊμακτσί».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι κλήθηκε ο πρέσβης της Τουρκίας και «του εξηγήσαμε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «με τον ίδιο τρόπο» θα αντιδράσουν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, δεν έχει το δικαίωμα να αναμιγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας» ανέφερε νωρίτερα μέσω του Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, καλώντας το Βερολίνο να...«σεβαστεί το διεθνές δίκαιο».

Ο Καβαλά, αφού κρατήθηκε φυλακισμένος επί 4,5 χρόνια, καταδικάστηκε την Δευτέρα σε ισόβια κάθειρξη για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας ο ίδιος μίλησε για «δικαστική δολοφονία» του. Η καταδίκη του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ στην Τουρκία οργανώθηκαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την Τετάρτη τις κατηγορίες του εναντίον του Οσμάν Καβαλά, μετά την καταδίκη του μαικήνα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη, παρά τις εκκλήσεις να αφεθεί ελεύθερος από δυτικές κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς.

«Η ετυμηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος κάποιου αναστάτωσε πολύ ορισμένους κύκλους. Αυτός ο κάποιος ήταν ο Σόρος της Τουρκίας», ανέφερε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, παραλληλίζοντας τον κ. Καβαλά με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής Τζορτζ Σόρος, μαύρο πρόβατο αρκετών αυταρχικών καθεστώτων.

 

Tags
Back to top button