Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσιο: Προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό

Το Δημόσιο ανοίγει ξανά τις πόρτες του με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου. Ποια είναι τα κριτήρια και τι θα γίνει με την προϋπηρεσία .

Οι εκλογές είναι προ των πυλών όπως όλα δείχνουν και στο πλαίσιο αυτό έρχεται και το σχέδιο νόμου για τις προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων θα γίνουν με βάση του νέου συστήματος το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το σχέδιο νόμου θεωρείται βέβαιο ότι θα προβλέπει πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτές οι προσλήψεις όπως και όλες οι άλλες στο Δημόσιο θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” έχουν κλειδώσει τα βασικά κριτήρια και περιλαμβάνουν:
Προϋπηρεσία
Κοινωνικά κριτήρια
Επιστημονικά προσόντα

Η προϋπηρεσία ωστόσο εξακολουθεί ως και αυτή την ώρα να είναι το μεγάλο αγκάθι για τις προσλήψεις.
Σε περίπτωση μοριοδότησης της προϋπηρεσίας τότε όλες οι θέσεις επί της ουσίας θα καλυφθούν από τους αναπληρωτές και με τον τρόπο αυτό θα αποκλειστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα τεθεί ένα πλαφόν, ένα όριο στους μήνες προϋπηρεσίας που θα βάλει “ταβάνι” στα μόρια, έτσι ώστε να μπει νέο αίμα στις τάξεις των εκπαιδευτικών που αυτή την ώρα έχουν μέσο όρο ηλικίας κοντά ή και πάνω από τα 50 έτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς, έχει γίνει γνωστό από την κυβέρνηση ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, το διδακτικό έτος 2020-2021 θα γίνουν 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών και το σχολικό έτος 2021-2022 θα γίνουν 5.250 ακόμη προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών.

Tags
Back to top button