Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δημόσιο κήρυγμα Χαμενεΐ μετά από 4 χρόνια - Θα αποκαλύψει τις κινήσεις του Ιράν για το Ισραήλ;

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πρόκειται να ηγηθεί της προσευχής της Παρασκευής και να εκφωνήσει δημόσιο κήρυγμα που μπορεί να ρίξει φως στα σχέδια της χώρας αναφορικά με το Ισραήλ, μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση της Τρίτης (1/10).

Το έκτακτο κήρυγμα της Παρασκευής από τον Χαμενεΐ —το πρώτο μετά από σχεδόν πέντε χρόνια— έρχεται τρεις ημέρες πριν από τη συμπλήρωση του ενός έτους από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, που προκλήθηκε από την επίθεση της παλαιστινιακής ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ανώτατος ηγέτης, που κατέχει τη μεγαλύτερη εξουσία στο Ιράν, θα ηγηθεί των μουσουλμάνων στην προσευχή στο Μεγάλο Τέμενος Imam Khomeini στο κέντρο της Τεχεράνης, ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του.

Προπαγανδιστικό βίντεο: Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν μετά τη μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Η προσευχή θα ακολουθήσει μια «τελετή μνήμης» στις 10:30 π.μ. (07:00 GMT) για τον Χασάν Νασράλα, τον νεκρό ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο θάνατος του Νασράλα «δεν είναι μικρή υπόθεση»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν, οι οποίοι υπακούουν στον Χαμενεΐ, δήλωσαν ότι οι ρίψεις των περίπου 200 πυραύλων την Τρίτη ήταν σε αντίποινα για τη δολοφονία του Νασράλα από το Ισραήλ μαζί με τον διοικητή των Φρουρών, Αμπάς Νιλφουρουσάν, σε επίθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Βηρυτό, καθώς και για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη τον Ιούλιο.

Ο Χαμενεΐ ηγήθηκε για τελευταία φορά της προσευχής της Παρασκευής τον Ιανουάριο του 2020, μετά την επίθεση πυραύλων του Ιράν σε αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ιράκ, ως αντίποινα για τη δολοφονία του εμβληματικού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την Πέμπτη στην Τεχεράνη, πλήθη που κρατούσαν σημαίες της Χεζμπολάχ και του Ιράν συγκεντρώθηκαν έξω από το πρώην κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, για να καταδικάσουν τα «εγκλήματα» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και στον Λίβανο, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Χαμενεΐ είχε κηρύξει δημόσιο πένθος στο Ιράν για τον Νασράλα και την Τετάρτη είπε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ «δεν είναι μικρή υπόθεση».

Ειδήσεις Σήμερα:

Tags
Back to top button